Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masovna akcija

Hakeri planirali opljačkati račune u 30 američkih banaka

kompjuter
Marko Prpić/PIXSELL
13.12.2012.
u 21:47

Tvrtka za računalnu sigurnost McAfee je objavila izvještaj u kojem na napisala da su hakeri planirali napad na 30 banaka.

Tvrtka za računalnu sigurnost McAfee je objavila izvještaj u kojem na napisala da su hakeri planirali napad na 30 banaka. Cilj je bio ukrasti milijune dolara sa bankovnih računa klijenata, piše CNN.

Plan nazvan \"Blitzkrieg\" uspješno je testiran na 300 računa u SAD-u, a glavna akcija je bila predviđena za proljeće 2013. godine. Projekt je krenuo sa masovnim \"regrutiranjem\" hakera koji bi sudjelovali u prevari, a kriminalci su im obećavali dio ukradenog novca. Na čelu bande bila su dva ruska hakera koji su od \"regruta\" tražili da kompjutere u SAD-u zaraze sa određenim virusom, \"kloniraju\" računala i prebace novac s računa korisnika na njihove račune.

Smislili su vrlo inovativnu metodu za krađu. \"Alarm na uzbunu\" se američkim bankama upali kada netko pokuša ući na račun sa računala koji se ne može prepoznati, obično iz inozemstva. No, \"kloniranjem\" računala bi banke pomislile da se korisnik uključuje sa svog kompjutera te bi se tako zaobišla ta zaštita. S druge strane su sa velikim brojem hakera uključenih u akciju željeli izbjeći dizanje velikih svota novca s pojedinih računa, jer banke postavljaju limite na veće svote. S manjim iznosima, ali većim brojem lopova bi izbjegli i tu zaštitu.

>>Ove lozinke nikako ne biste smjeli koristiti, hakeri ih najlakše probiju

Ključne riječi

Komentara 1

IV
ivantkovich
12:40 14.12.2012.

Hehehehe, planirao sam ja do 30-e imati kuću, vikendicu i četvero djece :D Sreća da su genijalci iz mcafeea preduhitrili kloniranje računala :D :D :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije