Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stvaraju se gužve

Hodočasnici na A3 i A4, HAK upozorava vozače: 'Sigurno nas je preko dvije tisuće'

Brojni vjernici na blagdan Velike Gospe došli u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke
Zeljko Hladika/PIXSELL
02.09.2023.
u 09:58

Iz HAK-a upozoravaju na prolazak hodočasnika autocestom A3 u smjeru Lipovca te dijelom A4, od čvora Zagreb istok do čvora Popovec u smjeru Goričana.

U petak ujutro, točnije u 5 sati, počelo je 32. Velikogoričko zahvalno pješačko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj. Planirani dolazak u Mariju Bistricu je do mise u 18 sati. Ruta je duga oko 42 kilometra, a kreću se zaustavnom trakom.

"Sigurno nas je preko dvije tisuće, od djece koja idu s roditeljima, do onih koji su već u starijim godinama. Tijekom cijelog puta molimo i to nam daje dodatnu snagu", navela je hodočasnica za 24 sata.

 Iz HAK-a upozoravaju na prolazak hodočasnika autocestom A3 u smjeru Lipovca te dijelom A4, od čvora Zagreb istok do čvora Popovec u smjeru Goričana. Promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h, te mole korisnike za oprez. Na jednom dijelu su morali zaustaviti promet, pa su se stvorile gužve na cesti.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Milanović o Banožiću: 'Može biti šef vojnog orkestra. Mada ne zna razlikovati tamburu od bazena'

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
13:30 02.09.2023.

po kojem to zakonu pješaci smiju hodati autbanom??? čak suprotno - to je IZRIČITO ZABRANJENO.

NO
Nordik
12:28 02.09.2023.

Romobili, mopedi, hodočasnici... što sve se pošta na autoban. Sigurno nije po propisima.

JU
juma
15:17 02.09.2023.

Mislio sam da je članak neka šala, ali izgleda kako ljudi nemaju kamo do Marije Bistrice, nego baš moraju hodati autocestom. To je suludo i opasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije