Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometna prognoza

HAK upozorava na gužve na cestama za blagdan Velike Gospe

hak
Goran Jakuš/PIXSELL
13.08.2013.
u 14:20

Očekuje se vrlo gust promet u subotu i nedjelju u smjeru unutrašnjosti, posebice na prilazu Zagrebu

Hrvatski autoklub objavio je prometnu prognozu za blagdan Velike Gospe i predstojeći vikend.

Ove godine blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, mnogi će spojiti s vikendom. Uz brojne vjernike iz Hrvatske, Marijina svetišta pohodit će i brojni turisti pa će, primjerice, u Sinju, oko Trsata i Aljmaša te Marije Bistrice biti mnoštvo automobila i autobusa, poručuju iz HAK-a.

Posebna je pozornost potrebna tijekom vožnje na cestama kojima brojni hodočasnici idu k svetištima. Treći turistički vikend u kolovozu, u petak (u popodnevnim satima) i subotu (tijekom cijeloga dana) te u nedjelju (poslijepodne) očekuje se pojačan promet na našim cestama i autocestama.

Gužve se očekuju već od ulaska osobnih vozila na graničnim prijelazima sa Slovenijom: Maclju, Bregani, Kaštelu, Plovaniji, Rupi i Pasjaku, a iz Bosne i Hercegovine kod Metkovića te na izlazu iz Hrvatske na prijelazima s BiH: Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Metković, Klek/ Neum I. i Neum II./Zaton Doli te na GP-u Karasovići u smjeru Crne Gore i na GP-u Bajakovo.

Vikend donosi vrlo gust promet i na dionicama naših autocesta: A1, Zagreb-Karlovac i Bosiljevo-Split-Vrgorac, A6, Bosiljevo-Oštrovica, A3, Bregana-Slavonski Brod-Bajakovo, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, na državnim cestama D1 (Lička) i D8 (Jadranska magistrala) te na prilazima turističkim mjestima i trajektnim lukama Stinica, Prizna, Merag, Brestova i Valbiska.

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, ovog je blagdanski produženog vikenda na snazi u srijedu od 15 do 23 sata, u četvrtak, 14. 8., na blagdan Velike Gospe, 15. 8. od 14 do 23 sata, u subotu, 16. 8. od 4 do 14 sati i u nedjelju, 17. 8. od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj)...

Nedjeljom poslijepodne očekuju se gužve na otočnim trajektnim pristaništima, s otočne strane Krčkoga mosta pa u smjeru Oštrovice te po Istarskom ipsilonu prema prijelazu Kaštel, a vrlo gust promet bit će u kolovozu i na graničnim prijelazima sa Slovenijom i kod Metkovića – na izlasku iz zemlje, a na Bajakovu, Staroj Gradiški, Slavonskom Brodu i Županji na ulasku u zemlju.

Vrlo gust promet u subotu i nedjelju očekuje se u smjeru unutrašnjosti, posebice na prilazu Zagrebu, središnjem hrvatskom prometnom raskrižju, uz gužve i moguća duža čekanja pred naplatnim postajama Lučko i Ivanja Reka. Koristiti valja i naplatu Demerje (u slučaju velike kolone u smjeru Lučkoga, osim za bankovne i kreditne kartice, ENC i Smart, najavljuje se i plaćanje i gotovinom). Zbog gužvi i dnevnih vrućina na put je najbolje krenuti u ranim jutarnjim satima, odnosno tijekom noći.

>> Na izlazu s autoceste prema Zagrebu nema dužih čekanja

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije