Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKI UVJETI

HAK: Snijeg povremeno pada u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji

snijeg
Foto: PIXSELL
19.01.2020.
u 11:35

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Moguća je poledica.U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

 Za sve skupine vozila otvorena je državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Gračac-Knin-Split, slab snijeg povremeno pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Moguća je poledica.U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); dionica A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8); DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Paškom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila); na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog; na  A7 čvor Draga-čvor Šmrika.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati obaveznu zimsku opremu na cestama: DC42 u mjestu Poljanak i ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije