Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA SMJENU BORASA

Hajdaš Dončić komentirao potpise dekana: Što su ti dekani radili zadnjih 10 godina?

Zagreb: Nastavljena sjednica Sabora RH
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
10.02.2021.
u 11:06

Dodao je kako se u zadnjih 10 godina čak 41 posto studentica žalilo na neke od oblika ucjene od profesora i dekana

Saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić ustvrdio je u srijedu da je hrvatska akademska zajednica premrežena klijentelizmom i političkim napredovanjem.

Osvrnuvši se u slobodnom govoru u Saboru na potpise 30 dekana za smjenu rektora Damira Borasa, Hajdaš Dončić upitao je što su ti dekani radili zadnjih 10 godina i zašto nisu reagirali na činjenicu da hrvatske znanstvene institucije imaju najmanje znanstvenih radova u EU.

„U hrvatskoj akademskoj zajednici imamo klijentelizam, političko napredovanje, imamo kaljužu u onome što bi trebala biti morala vertikala svakog društva”, kazao je Hajdaš Dončić.

Dodao je kako se u zadnjih 10 godina čak 41 posto studentica žalilo na neke od oblika ucjene od profesora i dekana, a tek danas se reagira.

„Tek danas reagiraju zbog preskakanja reda u cijepljenju rektora Borasa, jer nakon toga on više ne postoji”, zaključio je Hajdaš Dončić.

Maja Grba Bujević u ime Kluba zastupnika HDZ-a rekla je da ovoga mjeseca u Hrvatsku stiže 154.000 doza Astra Zeneca cjepiva, uvjeravajući u  njegovu djelotvornost.

„Djelotvornost tog cjepiva je oko 60 posto, ali uz interval do druge doze koji je duži djelotvornost je čak 80 posto. Procijepljene osobe neće razviti niti blage simptome, a djelotvornost u sprečavanju teških oblika bolesti i smrti je 100 posto”, istaknula je.

Astra Zeneca je cjepivo jednako je učinkovito za mlađe i starije dobne skupine. „Najlošija je odluka odgađati cijepljenje protiv covida-19”, poručila je Grba Bujević.

Silvano Hrelja (Klub zastupnika HSS-a i HSU-a) istaknuo je da su nam u pandemiji koronavirusa potrebni brojevi, rokovi i planovi kako bismo znali kada će se popuštati mjere.

„Što se događa, zar više ne slušamo struku i ne pratimo broj zaraženih i postotke već uspoređujemo mjere s drugima”, pitao je Hrelja.

Komentara 1

VI
vidum
11:28 10.02.2021.

41% studentica se žalilo na neki oblik ucjene. Zna li se koliko je studentica nešto nudilo u zamjenu za pozitivnu ocjenu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije