Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politička senzacija

Haiderova kćer kandidatkinja za Europski parlament

europski parlament
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
26.02.2014.
u 15:02

Ulrike Haider-Quercia, starija kćer kontroverznog austrijskog krajnjeg desničara i tadašnjeg pokrajinskog poglavara Koruške Jörga Haidera poginulog 2008. godine u prometnoj nesreći kraj Klagenfurta bit će nositeljica kandidatske liste posrnulog Saveza za budućnost Austrije (BZÖ) na predstojećim izborima za Europski parlament, 25. svibnja ove godine.

BZÖ za kandidaturu Haiderove kćeri mora sakupiti još 2.600 potpisa potpore, javili su austrijski mediji, ističući kako Urlike na izborima želi osvojiti „ najmanje jedan mandat“.

U razgovoru za „Kronen Zeitung“ 37-godišnja dvostruka doktorica, prava i političkih znanosti, napomenula je kako je kandidatura njena „životna odluka“. „Politika mi leži u krvi“, ustvrdila je, istaknuvši kako želi dati svoj doprinos generaciji kojoj je Europa „njena budućnost“, a kojoj i sama pripada..

Na upit ne smatra li hendikepom to što njena kandidatura pada upravo u vrijeme kada se njenog pokojnog oca proziva kao glavnog krivca za propast problematične i u međuvremenu nacionalizirane Hypo banke i štetu od gotovo nevjerojatnih 19 milijardi eura s dramatičnim najavama mogućeg bankrota cijele austrijske pokrajine Koruške Urlike je odgovorila negativno, dodavši kako je to naprotiv dobra šansa da se neke stvari pojasne i točno postave. Jer, kako je napomenula, Haider nikada nije u Koruškoj imao apsolutnu većinu nego su s njim suodlučivali socijaldemokrati i narodnjaci.

U službenu verziju da su uzroci nesreće njenog oca alkohol i prevelika brzina kretanja automobila Haiderova kćer, kako je rekla, ne vjeruje.

Ulrike Haider udata je za talijanskog političkog savjetnik Paola Quercia i sa suprugom i dvoipolgodišnjim sinom Giorgiom-Jörgom živi u Rimu, a često je i kod majke u Koruškoj. Jörg Haide bio je do svoje smrti u listopadu 2008. godine jedan od najkontroverznijih političara srednje Europe s kraja 20 stoljeća.

>> Šef FPÖ-a izvrijeđao prethodnika: Haider je bio korumpiran

Komentara 2

Avatar MDubović
MDubović
19:31 27.02.2014.

Haider je volio Hrvatsku, Strache voli Srbiju.

M3
Miške 3
19:15 26.02.2014.

Dvostruka doktorica sa 37 godina, svaka čast! Haider se zauzimao za prizvanje Hrvatske, kad je to Vranitzki kočio uz obrazloženje da će Austrija priznati Hrvatsku onda, kad budu to učinile "potentne " zemlje. Bila so to austrijska socijalistička s .ranja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije