Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja

Hahn: Nakon cesta morate graditi i dobru željezničku infrastrukturu

johannes hahn (1)
Foto: Borna Filić/Pixsell
1/5
24.05.2012.
u 10:30

Ukupna je vrijednost projekta koji bi trebao povećati protočnost Glavnog kolodvora za 20 posto 94,5 milijuna kuna, a od tog novca 85 posto Hrvatske željeznice dobile su iz pretpristupnih fondova.

Johannes Hahn, povjerenik EU za regionalnu politiku, u pratnji ministara Branka Grčića i Siniše Hajdaša Dončića posjetio je zagrebački Glavni kolodvor gdje su u tijeku radovi na projektu "Sustav signalno-sigurnosnih uređaja" koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz pretpristupnih fondova EU.

Ukupna je vrijednost projekta koji bi trebao povećati protočnost Glavnog kolodvora za 20 posto 94,5 milijuna kuna, a od tog novca 85 posto Hrvatske željeznice dobile su iz pretpristupnih fondova.

– Dobro je što su Hrvatske željeznice prioritet vaše Vlade. Hrvatska je spona između europskog sjevera i juga i nakon što su se sagradile dobre ceste, potrebno je sagraditi i dobru željezničku infrastrukturu. U Zagrebu ću razgovarati s dvojicom hrvatskih ministara (Grčić i Linić, op. a.) o tome kako da se Hrvatska još bolje pripremi za korištenje europskih fondova jer će ulaskom u Uniju na raspolaganju biti još više novca iz strukturnih fondova – rekao je Hahn.

Ministar Hajdaš Dončić rekao je da je razvoj željezničke infrastrukture prioritet Vlade i da je ovaj projekt dokaz da uz dobru pripremu postoji mogućnost za veliki doprinos Unije u razvoju hrvatske željezničke mreže.

Ministar europskih fondova Branko Grčić rekao je da Vlada priprema još jedan veliki projekt obnove željezničkog pravca Dugo Selo – Križevci vrijedan 180 milijuna eura i da smo već aplicirali za novac iz strukturnih fondova EU.

Komentara 6

OB
-obrisani-
12:48 24.05.2012.

Ma da,mi ce mo graditi i dat vama u koncesijukao sto bi trebali i ceste... Vi ce te kasirati a mi odrzavat...

Avatar madcap
madcap
13:25 24.05.2012.

Ma hoćemo. Imat ćemo željeznice 22. stoljeća, nema nikakve frke, samo vi iz EU pošaljite pare i smatrajte to rješenim.

GA
galico
15:59 24.05.2012.

Čije su firme dobile poslove? Da nije možda Siemens..ili neki Talijani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije