Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMAGAČ U ZATVORU Prema zakonima BiH, Hadžić može biti osuđen na najmanje deset godina zatvora

Hadžić hoće na detektor laži i DNK analizu

03.11.2008.
u 19:03

– Dat ću DNK na analizu, spreman sam ići na detektor laži. Ja to nisam učinio – kazao je Elvis Hadžić svom odvjetniku Nedžadu Sarajliji, koji ga je posjetio u zatvoru u Bihaću.

Hadžić je pritvoren zbog sumnje da je bio pomagač u likvidaciji Ive Pukanića i Nikole Franjića, za što je prema bosanskohercegovačkim zakonima predviđena kazna od minimalno deset godina zatvora. Iako niječe da je na dan ubojstva uopće bio u Zagrebu, Hadžića tereti to što je s njegova hrvatskog mobitela plaćena karta za parkiranje te to što je mobitel “korišten na više različitih pozicija” u gradu.

– Pokazali su mi izlist njegovih telefonskih razgovora, ali riječ je o lošoj kopiji pa sam to uzeo s rezervom – rekao je odvjetnik Sarajlija kad smo ga upitali s kim je toga dana Hadžić razgovarao telefonom.

– Uvjeren je da mu netko hoće smjestiti, a on pretpostavlja i tko – kaže odvjetnik i prepričava Hadžićeve riječi da je uhićen baš kada je svom bivšem poslodavcu iz Hrvatske kazao da će svjedočiti o tome što se sve događalo u njegovim tvrtkama. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Samoboru podignulo je protiv Hadžića dvije optužnice. Tereti ga se da je državni proračun od siječnja 2004. do kraja lipnja 2005. godine “olakšao” za 903.355,10 kuna jer nije prijavio promet niti je platio porez za tvrtku Trautmann, koju je registrirao u Samoboru. Obje su optužnice još nepravomoćne.

I dok su jednom optužnicom obuhvaćeni Hadžić i tvrtka, a šteta je 51.700,00 kuna, u drugoj se optužnici Hadžić pojavljuje kao drugookrivljeni. Prvookrivljeni u tom slučaju je Werner Trautmann, a šteta prema državnom proračunu koju su njih dvojica počinila iznosi 851.655,10 kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije