Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLJUĆENI ČLANOVI

Hadezeovci zbog Stazića napustili sjednicu Odbora za medije

stazić
Arhiva VL
18.05.2011.
u 15:39

Zasmetalo im što je Stazić nastavio davati riječ oporbenim članovima odbora koji su kritizirali državna tijela na čelu s Vladom

HDZ-ovi članovi saborskog Odbora za medije demonstrativno su napustili sjednicu, zamjerajući predsjedniku tog odbora Nenadu Staziću (SDP) što je inzistirao na raspravi o izvješću o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama u 2010. godini.

Vladina je preporuka da se izvješće povuče kako bi ga se dopunilo i ispravilo uočene manjkavosti, ali Željka Antunović (SDP) ustvrdila je da to pokazuje manjak demokratičnosti jer HDZ-ovi bi se zastupnici trebali naviknuti da se neće odustajati od pojedinih rasprava samo zato što se njima o tome ne raspravlja.

Naime, hadezeovcima je zasmetalo što je Stazić nastavio davati riječ oporbenim članovima odbora koji su, inače, redom kritizirali državna tijela na čelu s Vladom da javnosti uskraćuju pravo na dostupnost informacija. Predsjednik odbora Nenad Stazić (SDP) Vladu je prozvao da time otupljuje oštricu borbe protiv korupcije, jer, kako je rekao, čak ni saborskim zastupnicima ne odgovara na pitanja, "pa što onda može očekivati javnost". Vlada, rekao je Stazić, nije odgovorila na zastupničko pitanje koliko je novca poreznih obveznika potrošila za odvjetničke usluge (za zastupanje Vlade), proglašavajući te podatke poslovnom tajnom.

Ministarstva, dodao je, nisu odgovorila Željku Jovanoviću (SDP) na pitanje jesu li i u kojem iznosu poslovala s Fimi medijom, a podsjetio je i da je bivši premijer Ivo Sanader esdepeovcu Marinu Jurjeviću na pitanje koliko je novca nestalo u Brodosplitu "odgovorio da zna tko mu je baba, a cijeli HDZ mu je zapljeskao".
– Druge "opanjkavate" da koče put u EU, a radite ovakve stvari.

Vlada pak u svom mišljenju, među ostalim, upitnim ocjenjuje stav Agencije za zaštitu osobnih podataka da svaki zahtjev, među kojima može biti i pomoć neukoj stranci, smatra pravom na pristup informacijama koje treba uvrstiti u izvješće.

U izvješću se, tvrde u Banskim dvorima, pogrešno navodi da ministarstva poljoprivrede i kulture nisu dostavila toj agenciji izvješća o provedbi zakona. Ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Franjo Lacko dodao je da agencija tek odnedavno obavlja taj posao i da su spremni ispraviti manjkavosti.

Komentara 21

OB
-obrisani-
17:12 18.05.2011.

Hoštaplerska Družba Zločinaca

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
18:22 18.05.2011.

gospođo anita, a kad biste i hdz-ovcima dali riječ, možda bi vaš članak bio ipak objektivniji. ovako je potpuno očigledno da na večernjaku provodite predizbornu sdp-ovu kampanju!

FU
fudbal
16:27 18.05.2011.

Opste poznata je stvar da hdz treba promjeniti ime u hDz sto bi znacilo-hrvatska diktatorska stranka.Uvijek su u pravu,nitko drugi ne valja,drugi su opljackali ne mi,a posbna je joca sa svojim,ja,ja,ja i samo ja,i prije ivo njen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije