Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mlad i neiskusan

Hadezeovci pozvali Habuša da podnese ostavku

herman
MARKO JURINEC / PIXSELL
13.11.2011.
u 11:18

- Funkcija gradonačelnika i vožnja u teškom pijanom stanju nisu spojivi - kazao je čelnik varaždinskog HDZ-a Ivan Herman

Varaždinski hadezeovci danas su pozvali gradonačelnika Gorana Habuša da podnese ostavku, jer je izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola.

- Funkcija gradonačelnika i vožnja u teškom pijanom stanju nisu spojivi. Svatko se mora ponašati prema funkciji koju obnaša. Kad je postao gradonačelnik, Habuš je postao javna osoba i svaki se njegov postupak sada gleda drugačije nego kad je lutao šumom i šumskim drvoredima - kazao je čelnik varaždinskog HDZ-a Ivan Herman.

"Habuš bi trebao slijediti Bandićev primjer"

Glasnogovornik Ilija Ivezić dodao je kako je došla do izražaja Habuševa mladost i neiskustvo te nije shvatio ozbiljnost funkcije koju obnaša. - Njegov je život pod lupom javnosti i to mu se nije smjelo dogoditi - kazao je Ivezić.

Tajnik stranke Vlatko Vuković kazao je kako su prometne nesreće postale praksa u HNS-u. - Moramo se zapitati na koji će način upravljati gradom ili državom, ako ne znaju upravljati ni vlastitim vozilom.  i podnijeti ostavku kao moralan čin - kazao je Vuković.

Nakon HDZ-a, na ostavku je pozvao i predsjednik HSLS-a Varaždinske županije Dragutin Kranjčec.

O nesreći HDZ-ovca nemaju pojma

- Prometne nezgode mogu se dogoditi svakome, međutim varaždinski gradonačelnik Goran Habuš pokazao je ozbiljnu neodgovornost kada je službenim automobilom upravljao u alkoholiziranom stanju i time prouzrokovao prometnu nezgodu. Srećom, nitko nije teže stradao, no Habuš je svojim neodgovornim ponašanjem ugrozio sigurnost građana i za to bi morao snositi posljedice i ponuditi svoju ostavku - kazao je Kranjčec.

Navodno je nedavno i jedan HDZ-ov načelnik općine skrivio prometnu nesreću, no hadezeovci o tome, kako tvrde, nemaju pojma.

- O ovom slučaju ne znamo detalje, ali svatko mora snositi posljedice za ono što je napravio sukladno zakonu. HDZ je do sada u svim slučajevima, pa i mita i korupcije, dokazao da nema drukčije mjere za svoje članove - istaknuo je Herman.

Komentara 113

DR
dreamer34
15:12 13.11.2011.

takoje Rambo!!!!

OB
-obrisani-
15:45 13.11.2011.

Pomorac . ma daj....ne seri....nesreća je nesreća.....a pijan ko majka...je nešto drugo . ebala te Vesna Pusić...

PO
Pomorac
15:28 13.11.2011.

Varaždinci.......na referendum za skidanje Habuša, drge nema....i to hitno. Ako se hvalite uzrečisom da od danas od vas počinje poštenje, onda to i primjenite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije