Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hadezeovci Njavro i Kolaković u sukobu sukoba interesa

Ekonomski stratezi HDZ-a s privatnog i javnog fakulteta svađaju se oko toga kome će država plaćati za obrazovanje budućih ekonomista

Komentari 15

GU
guc
17:50 21.06.2014.

Govorahu nekada stari nasi-"Ne laje pes sela radi"

VL
I1
ing-12345
16:59 21.06.2014.

Nezaposlenih ekonomista je toliko da bi u RH trebalo ukinuti sve ekonomske fakultete na cca 10 godina da bi se omogućilo zapošljavanje ovih koji su na burzi.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
13:16 21.06.2014.

Školstva, pogotovo visoka, u savremenim, demokratskim i slobodnim euroatlanskim drušvima produciraju diplome, kao što su svojevremeno Sveti očevi dijelili indulgencije za oprost grijeha vjernika Svete Katoličke Crkve. Ovo je prisutno u državnim, a pogotovo privatnim školskim institucijama, koje posluju naa principu slobodnog tržišta. Za totalitarnih režima se titule doktora dobijale nakon objavljivanja tomova pisanih radova (koje autor nije mogao nositi zajedno, a da ne dobije herniju), a sada je za doktorat dovoljno napisati (pametno kompilirati) par stotina strana teksta sa proredom i titula je stečena. I iz ovog društvenog segmenta je vidljiv nemjerljivi napredak slobodnog, demokratskog i tržišnog društva, zar ne?

VL
KI
Kissinger
12:07 21.06.2014.

10000 ekonomista bez posla ? tko ih napravi taj broj-njavro,razmisli o izvozu tih stručnjaka.

VL
AM
antun.matos.10
12:41 21.06.2014.

Vaučer je kao RTV pristojba. Oduzmi HRT-u pristojbu i podjeli ostalim tv kućama ili obrazovanju uvedi vaučer - rezultat će biti isti. Uvijek su novci u pitanju.

VL
Avatar StudentZG
StudentZG
13:11 21.06.2014.

Kod nas privatni ekonomski fakulteti postoje samo kako bi djeca niže inteligencije ali bogatih roditelja također mogla pokupiti nekakvu diplomu. Kad nisu u stanju napisati državnu maturu, onda im je jedina opcija tako plaćati Njavri 40 000 kuna godišnje. Zauzvrat im je za ispit dovoljno naučiti dvadesetak stranica iz skripte. Eto iz takvih ustanova se rađa polovica naših "ekonomskih stručnjaka" haha

VL
DU
Deleted user
20:25 21.06.2014.

Stvar je vrlo jednostavna, ali zadire u "nedodirljive" kojima to nije u interesu! Nisu samo problem nezaposleni ekonomisti, tu su i pravnici, agronomi, šumari, psiholozi, i dr. Fale nam liječnici Ferovci, strojari i još samo poneka zanimanja! Ono što je je u interesu Države neka ona i plaća uz ugovor o odradi duplo godina koliko se studira, a svi ostali Fakulteti na tržište! Dakle studij medicine besplatan, a ekonomiju tko hoće studirat nek ju plati. Ali šta sa tolikim profesorima? Jel tko čuo da je netko od njih dobio otkaz jer ne predaje kvalitetno?

VL
BA
banini
18:19 21.06.2014.

Evo opet eksperta za sve i ništa, našeg markana. Ni pripravnički staž nije ispekao, asad je već osim stručnjaka za ekonomske analize postao i ekspert za visoko školstvo. E da je meni imat taticu ko Markan što bi ja sve bio.

VL
DU
Deleted user
19:20 22.06.2014.

jel to početak "odumiranja" države? gubi se iz vida dužnost države - država je dužna organizirati obrazovanje i to financirati, ne samo za potrbe društva nego i za osobne potrebe budući se obrazovanje financira javnim novcem ito mora biti na najvišoj razini. a onima koji žele provoditi privatno obrazovanje država im ne smije smetati ali ne i plaćati, pa zato i je privatno sveučilište u koje vlasnik ulaže svoj novac i očekuje zaradu. zašto da mu i u tom dijelu država pomaže i daje javni novac. ako netko želi više od toga neka plati - privatnom sveučilištu ili nekomu drugom.

VL
DU
Deleted user
10:00 22.06.2014.

Nije problem "proguglati" po svijetu i pronaći rješenje koje najbolje funkcionira za dobrobit društva, države i pojedinaca.

VL
BO
booloo
12:26 21.06.2014.

vaučer je pametna ideja. ostavlja studentima mogućnost izbora.

VL
TV
tv5378
12:17 21.06.2014.

Kako prijedlog(vaucerizacija) moze biti sukob interesa?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.