Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I HDZ ima Watergate

Hadezeovac 'provalio' u porezne podatke svog protukandidata

\'turska_kompjuter\'
AFP/PIXSELL
05.11.2012.
u 09:11

Franjo Verbić iskoristio je podatak o poreznom dugu kako bi diskreditirao protukandidata za mjesto predsjednika temeljnog ogranka HDZ-a Špansko

Franjo Verbić, povjerenik HDZ-a , provalio je u porezne podatke svog političkog konkurenta Antuna Štimca, protukandidata za mjesto predsjednika temeljnog ogranka HDZ-a  Špansko, doznaje Novi list.

Verbić je neovlašteno ušao u informatički sustav Porezne uprave kako bi došao do podatka koliki je porezni dug tvrtke u vlasništvu A. Štimca. Događaj se odigrao prije više od dvije godine, no Verbića takvo djelovanje nije unazadilo. Štoviše, nedavno je imenovan povjerenikom u odboru HDZ-a  Stenjevec.

Naime, u utorak su u Zagrebu raspuštena tri HDZ-ova područna odbora, nakon čega su imenovani povjerenici koji će do izbora preuzeti nadležnosti tih tijela. Verbić je imenovan u povjerenstvo stranke koje zamjenjuje raspušteni gradski odbor, a vodi ga glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. 

Verbićev krimen nije se zaustavio u uvidu u podatke, već je informacije isprintao  i dijelio ih hadezeovcima prije izbora. Na pamfletu je tiskao rečenicu "S onima koji su utajili porez državi sigurno ćemo napredovati?". Na kraju je imenovan na čelo ogranka.

Štimac je prijavio Verbića za zloporabu položaja te ga je Službenički sud kaznio oduzimanjem od plaće 15 posto u razdoblju od četiri mjeseca, dok je Viši službenički sud odbio Verbićevu žalbu i 31. ožujka prošle godine potvrdio kaznu.

Na osnovu te odluke Štimac je podnio prijavu protiv Verbića i Časnom sudu HDZ-a u Zagrebu, no stranka je bila blaga te mu udijelila ukor. 

Cijeli članak čitajte ovdje

Komentara 9

Avatar puky
puky
13:44 05.11.2012.

tomsom ... kiriju, kiriju ... kako bi ti drugačije razumio o čemu se radi ? ... nikada više opanaka po ministarstvima i državnoj službi nije bilo nego sada ... ne mora srbijanaca ići preko drine zbog razgovora na svom jezikuu ... samo ode u bilo koju državnu instituciju i kao kod kuće je ... strava ...

KV
kviki111
12:33 05.11.2012.

U normalnim državama za objavu podataka bi zviždać bio nagrađen! Kod nas nije kažnjen prijestupnik nego onaj koji upre prstom u njega! Toga nema nigdje u svijetu

Avatar tomsom
tomsom
13:34 05.11.2012.

05.11.2012. u 13:22h puky je napisao/la: ... molim lijepo a što je drug linić drugo napravio ===================================== što je to kirija? imaš svoje novine pa tamo pametuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije