Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAC-ONC:

'Većina blagajnika pošteno radi svoj posao, ali malverzacije nećemo tolerirati'

novac
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
11.12.2015.
u 13:43

Trenutačno je u tijeku 60-ak postupaka za utvrđivanje odgovornosti, kažu u HAC-ONC-u

Tvrtka Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine (HAC-ONC) priopćenjem se oglasila o tekstu iz današnjeg Večernjaka o postupcima protiv radnika na naplatnim kućicama

Kažu da su utvrđene neke nepravilnosti te da je u tijeku 60-ak postupaka za utvrđenje odgovornosti.

– Tijekom 2015. godine Samostalni odjel za unutarnju kontrolu i nepravilnosti obavio je, sukladno godišnjem planu rada, kontrole poslovanja u organizacijskim jedinicama Društva. Kontrola poslovanja obavljena je, između ostalog, i u Sektoru naplate cestarine u kojom su utvrđene nepravilnosti. Temeljem izvješća interne kontrole pokrenuti su postupci za utvrđivanje odgovornosti pojedinih radnika, koji su u tijeku te bi stoga bilo neprimjereno u ovom trenutku prejudicirati njihov ishod. Trenutačno je u tijeku 60-ak postupaka za utvrđivanje odgovornosti. Naglašavamo da je riječ o pojedinačnim slučajevima. U Društvu većina blagajnika pošteno radi svoj posao te ih na ovaj način želimo i zaštiti, ali i poslati jasnu poruku da nikakve malverzacije nećemo tolerirati – stoji u priopćenju.

>> Policija upala u HAC-ONC zbog tečaja za menadžere

Komentara 9

PR
pravica
15:48 11.12.2015.

Gospodo draga čemu se vi čudite? Pljačka - organizirani kriminal u Naplati cestarine datira iz vremena SR Hrvatske. U samostalnoj, suverenost demokratskoj RH kriminal u Naplati je podignut na najvišu razinu, a glavni igrači su Z.P., M.S.,M.S.......Ovo što piše današnji VL je samo mali dio stvarne pljačke, stvarni iznos se mjeri u stotinama milijuna i sve se to zna godinama, a sada bi mogli stradati mali blagajnici, te će se stvoriti takva slika u javnosti da je to najbolje prodati (rasprodati), a ujedno će se "zatvoriti" sva dosadašnja pljačka. Mijata Stanića će ucijeniti .... Svi oni koji su do sada upozoravali na pljačku u naplati su, uz pomoć medija (pa i Vl) odavno "likvidirani. Ima li nešto što ovdje nije jasno? Bog!

MU
muh
15:00 11.12.2015.

Ovi imajo drp sistem još iz Juge.

IH
ivan.horvat031
14:11 11.12.2015.

Kako bi tolerirali malverzacije,kada ste za radna mjesta uzimali novce,a morao si biti član HDZ-a da uđeš u uži izbor. Javna je to tajna koju USKOK nije nikada provjeravao. Možda jednog lijepog dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije