Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE I TUGA

Habuš 'otjerao' Cingulu iz varaždinske politike

'02.06.2013., Barfly, Varazdin, Lokalni izbori 2013, drugi krug. U izbornom stozeru kukuriku koalicije slavi se pobjeda zupana Predraga Stromara i gradonacelnika Varazdina Gorana Habusa Photo: Marko J
'Marko Jurinec/PIXSELL'
04.06.2013.
u 11:46

Hadezeovci smatraju da je izborno povjerenstvo reagiralo mlako na podmetanja u kampanji

- Sve, sve, sve! - frenetično su skandirali haenesovci u kafiću Barfly čim su saznali da su u drugom krugu lokalnih izbora osvojili "sve" u Varaždinskoj županiji osim Donje Voće. Grlili su se, ispijali gemište, trubili na ulici, dok su esdepeovci ipak bili malo kiseliji, prvenstveno zbog gubitka župana u susjednom Međimurju.

- Kolko si sad laganiji - pitao je županijski predsjednik HNS-a Milorad Batinić novog starog gradonačelnika Gorana Habuša, koji je brisao oznojeno čelo.

-Uhh, sad sam se tek uspravil - odvratio mu je s vidnim olakšanjem, jer borba za Varaždin bila je napeta, Marijan Cingula došao je ipak do 45 posto. Nije Habušu išla na ruku ni objava Gradskog izbornog povjerenstva u petak da se suzdrži od negativne kampanje - zbog crnih jumbo plakata. Od osmrtnice pak se ogradio i policija traži "počinitelja". Anđelko Stričak, županijski predsjednik HDZ-a, čestitao pak je haenesovom županu Predragu Štromaru, ali i nazvao kampanju prljavom i neprimjerenom. No Habuš ima drugačije viđenje.

Za početak, opet smeće

- Protivnik sam negativne kampanje, ali ne volim igre mačke i miša, to jest skrivanja HDZ-a iza Cingule - izjavio je te dodao da nastavlja s rješavanjem hitnih problema. Za početak čeka odluke državne komisije na odluke o obrađivačima smeća.

- Treba i deblokirati Aquacity da bude kupanja, saniramo i bazene... - prvo je što mu je palo na pamet. Dodao je i da se nada dobroj suradnji s mladim snagama u Vijeću te ga zanima kako će se postaviti HDZ. Uz njega guštao je i Radimir Čačić, koji drugi krug smatra apsolutnim trijumfom HNS-a, "političkog lidera na sjeverozapadu", a naročito u županiji gdje imaju 9.500 članova. Dodao je i kako smatra da je protivnička strana vodila prljavu kampanju.

Muk i kiselo obraćanje

A u izbornom stožeru Marijana Cingule nakon objave prvih rezultata zavladao je muk. Potom se Cingula obratio prisutnima.

- Ispričavam se svima koji su utrošili svoje vrijeme i energiju na opciju koja nije pobjednička. Ja ću se sada povući u ležernost profesionalne akademske karijere gdje me još četiri godine čekaju do mirovine – kazao je vidno razočaran. Dodao je kako se nema namjeru baviti politikom.

- S ljudima koje sam okupio oko sebe željeli smo napraviti promjene u načinu vođenja grada, ali naš program očito nije bio dovoljno kvalitetan – "kiselo" je rekao i našalio se kako bi se eventualno mogao priključiti nekoj stranci umirovljenika. - Kampanja koju su vodili protivnici bila je prljava i neprimjerena Varaždinu. Sve je to utjecalo na izborni rezultat. Znam da su to Čačićevi dečki, ali su ovaj put učenici nadmašili učitelja. Ogorčen sam na Gradsko izborno povjerenstvo koje je na provokacije i prijetnje reagiralo vrlo blago - dodao je ogorčeni Stričak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije