Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDINSKO SMEĆE

Habuš i dalje bez rješenja za bale, oporba hitno traži nove izbore

habuš
Foto: Marko Jurinec/ PIXSELL
23.05.2014.
u 11:00

Varaždinci bi mogli ostati bez više desetaka milijuna za zbrinjavanje bala, Habuš priznaje da treba još vremena

Tko će, kako i kada zbrinuti 137.000 tona baliranog otpada iz varaždinskog Brezju - još se ne zna, a izgleda kao da je Grad sve dalje od konačnog rješavanje toga gorućeg problema.

Daljnje odgode

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš tako je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća kazao kako je u nezavidnoj poziciji te moli za odgodu rasprave o baliranom otpadu, jer treba još vremena. U srijedu je, naime, u Grad stiglo mišljenje Ministarstva zaštite okoliša, prema kojem Grad ne može potpisati koncesiju sa zajednicom ponuditelja Cezar - Eko-flor Plus - Komunalac Davor, jer posljednji uopće nema važeću dozvolu za gospodarenje komunalnim otpadom!

Habuš je predložio da se od ponuditelja zatraži očitovanje, nakon čega će se sazvati izvanredna sjednica Gradskog vijeća. Takav je zaključak većinom glasova i prihvaćen.

Podsjetimo, radi se o koncesiji koju je Ministarstvo lani pokušalo stopirati, jer je utvrdilo da se radi o neekološkom zbrinjavanju otpada. Nakon toga, natječaj Fonda za zaštitu okoliša je poništen i koncesija je ponovno proglašena “legalnom”.

Međutim, Fond za zaštitu okoliša kaže kako neće sufinancirati zbrinjavanje otpada prema takvoj koncesiji.

Neki su vijećnici jučer istaknuli kako je ovo prilika da se Grad “izvuče” iz loše koncesije uz koju bi Varaždinci mogli izgubiti više desetaka milijuna kuna, koliko je trebao dati Fond.

Podolnjak bi MBO

Nezavisni vijećnik Robert Podolnjak predložio je da se otpad zbrinjava u MBO postrojenju koji je od Davora Patafte kupio “kralj reciklaže” Petar Pripuz.

Vijećnici HDZ-a i Hrasta bili su radikalniji i zbog nerješavanja problema otpada pozvali su na hitne prijevremene izbore.

Komentara 1

KR
krka
11:48 23.05.2014.

radi usijane glavurdine ovoga debila građani će dvaput plačati zbrinjavanje jednoteoistog otpada. Toga nema na kugli zemaljskoj nigdje osim u Hrvatskoj! Doduše, pravo nam bilo, volja građana, birali ih. Dao Bog da vam počiste i džepove i tavane i podrume,, možda onda progledate. Uistinu, pola nacije je slijepo kod zdravih očiju!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije