Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žalbeno vijeće

Haaški sud opet odbio zahtjev Gotovinina odvjetničkog tima

'Former Croatian Army General Ante Gotovina (C) talks to his defence team in the court room before the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) as it delivers its judgment in t
'JERRY LAMPEN'
16.11.2011.
u 22:04

Obrana je od suda tražila izdavanje obvezujućeg naloga Srbiji za predaju dokumenata sa sjednice vrha JNA.

Žalbeno vijeće Haaškog suda u srijedu je ponovno odbilo zahtjev odvjetnika umirovljenog generala Ante Gotovine za izdavanjem obvezujućeg naloga Srbiji za predaju zapisnika sa sjednice vrha JNA, prema pravilu Haškog suda 54 bis. 

Obrana je traženim dokumentima nastojala poduprijeti tvrdnju kako masovan odlazak Srba s područja Krajine 1995. godine nije rezultat etničkog čišćenja od strane Hrvatske, već odluke srbijanskog vrha.

U obrazloženju odluke, koju potpisuje sudac Theodor Meron, između ostalog se navodi kako je Gotovina već u predraspravnoj i raspravnoj fazi imao priliku utvrditi postojanje dokumenata, ali to nije učinio zbog nemarnosti, kao i da njegova obrana nije uspjela dokazati kako su dokumenti nužni u sprječavanju nepravedne osude.

- Moć naređivanja suverenim državama da predaju dokumente nije nešto što Tribunal doživljava olako - također se navodi u odluci.

Cijelu odluku suda na engleskom jeziku možete pročitati ovdje.

Komentara 143

MA
maraosta
11:19 17.11.2011.

haški sud je udružena zločinačka organizacija.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
06:32 17.11.2011.

J.Kosor neide u prilog da se oslobodi General Gotovina. Zato Gotovina ostaje iza rešetaka do daljnjega ili dok HDZ ne bude na vlasti

TT
tTony
01:00 17.11.2011.

mene zanima sta se dici u skoli prica da se zaoravi ovj perod hrvatske drzave koa NDH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije