Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđeni za ratne zločine
Povratak na članak

Haag: Sutra počinje 7- dnevna žalbena rasprava u predmetu bosanskohercegovačke šestorke

Haški je sud šestoricu bosanskohercegovačkih Hrvata u svibnju 2013. nepravomoćno osudio na kazne od 10 do 25 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima tijekom rata u BiH osmišljenih u okviru udruženog zločinačkog pothvata.

Komentari 33

DU
Deleted user
10:50 19.03.2017.

Taj sud znamo svi nije ni u kom slučaju pravedan, daj bože da oslobode ove ljude, znamo svi koji se cirkus dogođa sa č. vojvodom Šešeljum. Gospoda sudije sjedeči u onim debelim kožnim foteljama nisu mogli da ga spreče da da ih sve izvređa i za to njihovo vrjeđanje osudili su ga 4 godine i 9 mjeseci, a za vrjeđanje miliuna ljudi za vrjeme rata sa kalašnikovim u rukama ništa i pustili ga da se kandidira za presjednika države-bruka sramota za sud i sudije.

VL
BA
bakulušić
12:58 19.03.2017.

Zaboravljeni, napušteni, ostavljeni na milost i nemilost svjetskoj nepravdi, hrvatskoj šutnji... i cinbenikovu budalakanju!

VL
TR
trolokva
13:21 19.03.2017.

Živjela HRHB, uskrsnuti će ponovno

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
10:43 19.03.2017.

haag drzi Hrvatsku u sahu sa sestorkom svi znamo da su nevini Haag s tim ucjenjuje HR..

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
09:03 19.03.2017.

etna je ponovo eruptirala a ta vijest nije stigla do rame. koliko vijesti se dogodi u svijetu a nas lizači oltara drže sa nosem zakopanim u rami, kao ddr svoje građane u cenzuri. i nema analize zašto islandski vulkan je zaustavio avionski promet u svijetu a ovaj nije...?

VL
CI
cinbenik
12:10 19.03.2017.

Bilo kako bilo,u svakom slucaju ce i da ih oslobode iz Haga,proces imati velike posljedice za odgovornost HDZea,a posebno za nadolazece povjsnicare,koji ce htjeli ili ne morati utvrdjivati razloge nestanka Hrvata,pod apsolutnom vladavinom HDzea,legalnih prestvanika Hrvata i u BiH miljenicima od crkve........Kada se netko sjeti za 30-40 godimna osnovati povjerenstvo za sukob sa HDze istinom,a posebno za Hrvate u BiH,sve napisano od HDze povjesnicara iz pacije skole,ce pasti u vodu..........Potrosili su bog te pito koliko novaca pisajuci HDZe povjest Hrvata,a nisu se makli dalje iz pacije skole......Cak su neki vec stekli citav staz za mirovinu,pisajuci HDze povjest Hrvata..Znaci skoro citav vijek,a nisu se makli dalje od pocetka.......Posljedice su i ovi Hrvati u Hagu,a posbeno unistenje Hrvata Bosne,a posebno Posavine..........Dobro sad ce morati pisati prvo uvertiru,kako je Hag totalitarno komunisticki,boljsevicko staljinisticki sud,koji je protiv Hrvata,samo zato sto su Hrvati,pa tek onda povjest Hrvata sa HDZeom iznova...........

VL
TR
trolokva
13:20 19.03.2017.

To ce bit oslobađajuća presuda kao i kod gotovine, predsjednica dogovorila sve

VL
Avatar EU Srbin
EU Srbin
20:30 19.03.2017.

Bogami Hrvoje da vidimo hocete li se opet izvuci kao sa Gotovinom? Ovo zvuci ozbiljno, ali u vasem slucaju sve je moguce. Ipak ste vi mezimica EU a tesko je optuziti clanicu EU za zlocinacki pothvat i agresiju. Zivi bili pa vidjeli. Ja se nadam pravdi pa da konacno jednom pobjedi

VL
CI
cinbenik
09:45 19.03.2017.

Valda ce sud imati u vidu da su pristupili dragovoljno sudu,da nisu bjezali i skrivali se i tako nanosili jos vecu stetu Hrvaskom napredku i Hrvatima,a sebi gradili stus "pravih Hrvata" i heroja,umjesto odgovornih Hrvata za nenadoknadivu stetu Hrvatima i Hrvatskoj svojim potezima...........Daje samo da e kazne nepovecaju,da se ukine "udruzeno zlocinacko djelovanje",a oni su svakako jos malo do izlaska po dosadasnjim pustanjem Haskih osudjenika...........No sumnjam da ce i ova povjesna steta za Hrvate,utjecati na realno sagledavanje odgovornosti za unistenje svoga naroda,nego ce se docekivati od crkvenih velikodostojnika,po izlasku,i od njih praviti "Hrvatske mucenike",a citav svijet ce ih smatrati osudjenicima i odgovornim za pocinjenu stetu.

VL
CI
cinbenik
09:36 19.03.2017.

Jos da je sud obradjivao pred radnje,i pad Bosanske Posavine.................no uprincipu Hag nije nadlezan,za zlocine pocinjene svome narodu,pa se to i nepominje................Zacudjujuce je da sud ,zna detalje o stvaranju HZHB,a recimo presednik Mesic nije bio na vlasti da izdila dokumente do 2000te.......No oni ipak sve znaju,i ppored skrivanja i unistavanja arhive.......kako je moguce onda da ZNA SE znaju...............Ociti dokaz kolika je povjesna steta ,u djelovanju HDzea,a posebno pogodovanja iskljucivo HDZe regiji na stetu svih ostalih Hrvata.................Kada bi ih sada pustili,steta je nenadoknadiva za Hrvate Bosne,a posebno Posavine,kao i za Hrvatsku.....,a kamoli ako im potvrde presudu,nesmijem ni pomisliti kolika ce tek ona biti steta za sve gore pomentu...........A lijepo nas upozoravalo par pojedinaca neHDzeovaca,i jedna osnivac HDzea,koji je cak napustio HDze nebili se zaustavila uniastavcka politka za Hrvate i Hrvatsku...Ne da nije razmatrana i ovakva mogucnost koju su vidjeli pomenuti,nego su pomenute izopcili iz Hrvatsa,a na svetim misama su proglasavani vragovima,totalitaristima,boljsevicima............i bio im je zivot u opasnosti.........Ponovo se pokazalo da istinita skracenica SHHU...neka nam je bog u pomoci.

VL
CI
cinbenik
12:01 19.03.2017.

Znal neko sta je bilo sa HZBP,i ona je postojala na pocetku rata u BiH,tko je osnovao,a tko ukinuo,i odakle tolike razllcitosti i Hrvatskim ciljevima Hrvat u BiH i to u sred rata,mijenjaju se ratni ciljevi Hrvata..Hrvati BiH glasovali za samostalni nedjeljivu BiH,HDze osnivao HZHB,HZBP................HRHB,sada traze treci sa stonim gradom u Mostaru,odnosno blokiraju BiH ka EU,a neki dan cujemo da su lokomotiva BiH ka EU,a EU smatra HDze odgovornim za blokade......Ocigledno je da visedgodisnja HDze politika MKMPiski,ce nakraju nastetiti samoj HDZe regiji,kojo su bili podredjeni sveHrvatski interesi,i koja je placena Bosanskim Hrvatima,a posebno Posasvkim Hrvatima.........Zna li se tko li je birao Prlica,na ovako visoke duznosti 90ih,za koje ga Hag tereti,ako ZNA SE nije bilo izbora za vrijeme rata.......Ako ih osude,dali ce netko onda odgovarati i za stradanje i nestanak Hrvata iz Bosne,a posebno Posavine....Kordica isto nije biran vecinom Hrvata BiH,a sudjeno mu zbog politicke poszicije.....jer je odbio vojnu poziciju,no zato je Blaskic general,takodje odgovarao,ali nitko nepravi film o Blaskicu.a prvi je i najveci pacenik Hrvata u Hagu,cak je otisao i dragovoljno,da smanji sirenje ,inace,postojecih sankcija Hrvatskoj 90ih i tko je njega "locirao,identificirao.........."Pa nisu valda i za njega krivi Racan ,a posebno Mesic i Pusicka,koji su bili u opoziciji ,za vrijeme Tudjmanizma..........Nije valda opozicija irucivala Hrvate Hagu,protivno volji pozicije..........

VL
CI
cinbenik
11:36 19.03.2017.

Kako je moguce da HDZe tvrdi da je napravio HZHB ,na dan pada Vukovara,a da niti jedan Hrvata nie imao pojma o tome,a posebno Hrvati u Bosni........Netko je i te dokumente izdilao Hagu,u kojima stoji,da su svi legalno birani Hrvati u BiH,HDZovci,zamijenjeni drugim Hrvatima,koje nitko nije birao..........Onda su ti nenarodni HDZe birani Hrvati,istalirali HZHB,pa su onda ti isti nelaglni i nenarodni Hrvati,ukunuli tu istu HRHB,pa su onda nelagalni i nebiraniu Hrvati HDZea potpoisali i Weasington..........I pored toga sto ni ove jadnike nitko od Hrvata nije birao,Hag je pronasao da su oni mogli biti odgoivorni za HDZe nsestaluke i pogodovanja HDZe regiji,i pored toga sto ih nitko nie birao od Hrvata u BiH,umjesto da odgovaraju Kljujic........Komsic...........ZNA Hag skoro sve i bez Mesica,samo su nas lagali da nebi znao nista da Mesic nije izdilao dokumente..........

VL
DE
desperadikus
10:19 19.03.2017.

Koje sada muslimane kada smo bili saveznici protiv Srba

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.