Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURISTI NE ODUSTAJU

Gužve na većini cesta prema moru, HAK: Zbog pojačanih kontrola moguća čekanja i na granicama

Zagreb: Gužva u smjeru Zagreba na NP Lučko
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
22.08.2020.
u 07:59

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu

Pojačan je promet na većini cesta prema moru, tijekom dana moguće su gužve na glavnim cestovnim pravcima, na A1, A6, A3, Jadranskoj magistrali, Istarskom ipsilonu, trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub. 

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. 

Kolona teretnih vozila kraj graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 1 km. Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu. 

Negativan PCR test obvezan za Italiju, Austriju, Srbiju

Državljani Hrvatske od 15. kolovoza za ulazak u Srbiju moraju imati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

Sve osobe koje iz Republike Hrvatske putuju u Italiju (od 13. kolovoza) i Austriju (od 18. kolovoza), prilikom ulaska moraju imati negativan test na COVID – 19 koji nije stariji od 72 sata ili se testirati u roku od 48 sati od ulaska u te zemlje. Odluka se odnosi na državljane Republike Hrvatske, ali i na osobe koje su boravile u Republici Hrvatskoj. Tranzit kroz Italiju i Austriju trenutno nije ograničen.

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

U nedjelju, 23. kolovoza, putovanje iz Orebića u 13:30 sati te povratno putovanje iz Dominča (Korčula) u 16:15 sati, rezervirano je za sudionike utrke One life Rally Dubrovnik - Malta. Ostala putovanja su nepromijenjena i plovi se prema redu plovidbe.

Zbog restriktivnih mjera uvedenih od strane Republike Italije, ukidaju se putovanja na liniji Bar–Bari s polaskom 25. kolovoza iz Barija te 26. kolovoza iz Bara te putovanja na liniji Dubrovnik–Bari s polaskom 6. rujna iz Dubrovnika i iz Barija. Putnicima s kupljenim kartama za ukinuta putovanja bit će vraćen novac.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar EtTore
EtTore
14:27 22.08.2020.

Pocela sezona! Hahahahahahahahahahahahahahahahhaha...

ZL
Zloseljan
10:02 22.08.2020.

Diktat po nalogu iz središnjice, zar i HAK, narod mora biti u deliriju zbog turbo uspješne sezone i blagostanja koje slijedi, kolegica mi je krenula iz Zg-a put Vira oko 7 izjutra, kaže pasa nije bilo na A1.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:45 22.08.2020.

Evo Oporba reže žile i njihovi trolovi na komentarima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije