Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKRS TEK DOLAZI

Gužve na granici: Na Bregani se čeka 3,5 sati

bregana
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/4
13.04.2017.
u 10:10

Gužve na granicama trebale bi biti i mnogo veće zbog uskršnjih praznika.

Dok se promet na većini cesta u Hrvatskoj odvija bez posebnih ograničenja, na granici sa Slovenijom ponovno se čeka dugo. Prema podacima HAK-a, od 9.40 sati na graničnom prijelazu Bregana za izlazak iz Slovenije čeka se čak 3,5 sati. Na Pasjaku se također za izlazak iz Slovenije čeka sat vremena.

Pojačan je i promet teretnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo (kolona je duga oko 3 km), Bregana (500 m), Pasjak, Macelj, Rupa.

Autobusni promet pojačan je na graničnim prijelazima:

ulazak: GP Macelj (izlazak iz Slovenije oko 45 min)
izlazak: GP Pasjak (ulazak u Sloveniju oko 1 sat)
oba smjera: GP Bregana (2 sata).

Kontrola granica

Od prošlog petka pooštrena je kontrola europskih granica te se zbog izmjena schengenskog zakonika dugo čeka na granicama. Slovenija na graničnim prijelazima s Hrvatskom dužna je skenirati putne dokumente državljana EU i trećih država radi provjere u bazi podataka Schengenskog informacijskog sistema (SIS).

Gužve na granicama trebale bi biti i puno veće zbog uskršnjih praznika

>> Od sutra strože kontrole na granicama. Evo na što MUP upozorava

>> Pogledajte stanje na granicama! Na Bregani se na ulazak čeka i 3,5 sati!

Komentara 11

Avatar kenj@c
kenj@c
10:56 13.04.2017.

ne smiješ ovdje ni ništa protiv eu reći ,haha,koja kontrola

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
10:23 13.04.2017.

Haha, izlazak iz Slovenije 3.5 sata ulazak pola sata, Slovenci čuvaju Šengen od terorista, kako da ne...

DU
Deleted user
13:51 13.04.2017.

Slovenija je dužna poštovati Schengenski zakonik. Isto bi to morala činiti i HR, a nakon samo dva dana se predomislila i za 180 dana je odustala/suspendirala ovu EU uredbu (a prije godinu dana bila je za to i tada je dala zeleno svijetlo da se prihvati takav Schengenski Zakon). Po vašem mišljenju sada je sve kriva Slovenija, a Hrvatska je žrtveno jagnje. Ne to nije istina. Za takvo stanje na granici je prije svega odgovorna ova VLada jer nije učinila dovoljno ili ništa da do toga ne dođe, a sada je sve prekasno jer ovaj EU Zakon se ne može samo tako promijeniti kroz noć. Zbog takve HR politike na HR-SLO Schengejskoj granici režim sigurno će biti sve stroijži i strožiji, a kolone sve veće i veće. A HR na takav neodgovoran način rada neće još dugo, dugo u tu željenu Schengen zonu. Žalosno, a istinito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije