Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veleučilište Lavoslav Ružička

Gužva za novi vukovarski studij fizioterapije u sportu

Mirko Smoljić
Foto: Branimir Bradarić
08.12.2015.
u 12:19

Na specijalistički studij godišnje bi se upisivalo 50 studenata, i to 30 redovitih i 20 izvanrednih, očekuju se i studenti iz okolnih zemalja

Poslije deset godina postojanja Vukovarsko veleučilište Lavoslava Ružičke uskoro dobiva i svoj prvi specijalistički studij koji će nositi naziv Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu.

– Ovo je velik iskorak za vukovarsko veleučilište i grad. Očekujemo kako će postupak akreditacije biti završen do kraja siječnja iduće godine tako da bismo već i u ovoj akademskoj godini mogli upisati prve studente – rekao je dekan veleučilišta Mirko Smoljić.

Već sada postoji velik interes studenata iz Vukovara, ali i cijele Hrvatske, da nastave studiranje nakon završene tri godine. Otkad je osnovano vukovarsko veleučilište, na studiju fizioterapije diplomiralo je oko 2000 studenata, a među njima je velik broj onih koji su razmišljali o nastavku studiranja, ali kako im to nije bilo omogućeno u Vukovaru, odlazili su dalje. Prema planovima godišnje bi se upisivalo 50 studenta, i to 30 redovitih i 20 izvanrednih. Očekuje se upis i studenata i iz okolnih zemalja jer takvog studijskog programa nema u blizini. S obzirom na velik interes, vjerojatno se neće uspjeti svi zainteresirani upisati odmah prve godine. U međuvremenu riješeno je i pitanje profesorskog kadra. – Kolegije će držati profesori s veleučilišta, ali i profesori iz okolice te iz inozemstva. Vjerujemo kako će specijalistički studij vrlo brzo postati prepoznat u Hrvatskoj. Cilj nam je da postanemo i međunarodno vidljivi te da pojačamo istraživački rad – istakao je Smoljić.

Vukovarsko veleučilište ima tri studijska programa: fizioterapiju, trgovinu i upravno pravo. Godišnje se upisuje više od 300 studenata, a 12. prosinca diplome će primiti 183 prvostupnika. 

>> Mirko Smoljić novi dekan vukovarskog veleučilišta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije