Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKVIDACIJA

Gudurić traži novog odvjetnika, rasprava odgođena do 15. ožujka

bojan gudurić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/10
03.03.2010.
u 09:13

- Vi niste uhićeni jučer, a po zakonu za pripremu obrane imate osam dana. Ovo vrijeme, koje vam je sud dao, iskoristite i za pronalazak izabranog odvjetnika jer se odugovlačenje rasprave neće tolerirati - upozorila je sutkinja Gudurića.

ZAGREB - Bojan Gudurić (29), mršav i ispijen, danas se prvi put pojavio u sudnici zagrebačkoga Županijskog suda te se tako nakon gotovo godinu i pol dana pridružio suoptuženicima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. Samo ročište trajalo je svega šest minuta jer je Gudurić predsjednici vijeća Ivani Kršul kazao kako treba neko vrijeme za pripremu obrane.

- Trebam se konzultirati s obitelji, a uzet ću i novog odvjetnika - kazao je Gudurić.

Nakon toga sutkinja mu je dala rok do 15. ožujka za pripremu obrane te pronalazak novog odvjetnika.

- Vi niste uhićeni jučer, a po zakonu za pripremu obrane imate osam dana. Ovo vrijeme, koje vam je sud dao, iskoristite i za pronalazak izabranog odvjetnika jer se odugovlačenje rasprave neće tolerirati. Ako u tom vremenu ne nađete odvjetnika, ostat će vam ovaj kojeg imate po službenoj dužnosti - upozorila je sutkinja Gudurića.

Podsjetimo, on je uz velike mjere osiguranja 26. veljače iz BiH izručen Hrvatskoj, a prema optužnici tereti se da je trebao snajperom ubiti Pukanića ako atentat bombom ne uspije.

Na snajperu je nađen i njegov DNK, a osim toga on je na ime Kajzer Franc unajmio stan iz kojeg je praćeno Pukanićevo kretanje. Prilikom izručenja Hrvatskoj kazao je "da je sretan što je tu te da vjeruje u hrvatsko pravosuđe jer je nevin".

Komentara 2

MM
Mladen Miletić
10:17 03.03.2010.

Kako vidimo i nimalo se ne stidimo kako to ima vrijeme za pripremu odbrane. Kakove odbrane zašto ga se napada ? Zar nije dosta da mu se pročita optužnica. ? jesi li nisi i ti si. A muški se rugajuu pametni kada Karađić traži vrijeme da se spremi na samodbranu od 35000 strana optužnice... Sudovi znaju kako se postaje milioner kod kriminala.. Nitko u Hrvatskoj nneče da prizna da su oni koji 80% love donesu u državnu kasu... Kriminal i dugo riješavanje ima svoj smisao duga duga velika zarada.... Tko malo zna razmisliti vidjet če u čemu je trik a tko je bik !

Avatar sultan46
sultan46
17:32 03.03.2010.

kazao je \"da je sretan što je tu te da vjeruje u hrvatsko pravosuđe jer je nevin\"...... ovo su do sada najmanje 7 puta objavili,,,kako se hvale i uzdizu se,,jadan nebio on ,,vidjet cemo za 1 godinu hoce li takoo govorit da je sretan sto je u HR.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije