Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likvidacija Pukanića

Gudurić: Ne bih mogao pucati u tog čovjeka

suđenje pukanić (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/4
21.09.2010.
u 16:14

Gudurić je kazao da se u Hrvatsku sklonio jer mu je zbog zatvorske kazne obitelj bila egzistencijalno ugrožena, a tvrdi i da se ne razumije u oružje.

Nisam kriv za to za što me se tereti. Ovako nešto ne bih ni mogao učiniti jer ja nisam pucao iz oružja niti se u oružje razumijem. Nisam ni vojsku služio. Bavio sam se imovinskim deliktima, ali se u njima nisam služio ni silom niti sam upotrebljavao oružje. Zbog toga sam u Srbiji suđen i zbog toga je tamo za mnom raspisana tjeralica - kazao je u svojoj obrani Bojan Gudurić u nastavku suđenja optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića na zagrebačkome Županijskom sudu.

Zatvor nije opcija

Gudurić je objasnio da je u Hrvatsku došao u ljeto 2008. da bi izbjegao služenje zatvorske kazne u Srbiji. Kako je rekao, u to vrijeme žena mu je taman bila rodila te je egzistencija njegove obitelji ovisila o njemu.

- Zatvor mi nije bio opcija pa sam odlučio doći u Hrvatsku i skloniti se kod ženine rodbine. To se zakompliciralo pa sam preko jednog druga došao do Roberta Matanića. On me primio na stan, a i nismo se baš podnosili. Od ostalih optuženika površno poznajem Luku Matanića i Amira Mafalanija. No svi oni nisu ispred mene puno razgovarali jer mi nisu vjerovali - kazao je Gudurić.

Opisao je zatim da je unajmio stan u Petrinjskoj na lažno ime. Tvrdio je da je nemoguće, kako piše u optužnici, da je on trebao pucati u Pukanića, jer je u to vrijeme supruzi slao SMS-ove. Za svoj DNK koji je nađen na snajperu kazao je da ne zna kako je tamo dospio te na koncu zaključio:

- Sve da je to tako i bilo kako piše u optužnici, ja nikada ne bih mogao pucati u tog čovjeka.

Prijetio mu Marjanović

Svoju obranu iznio je i Amir Mafalani, koji je također zanijekao počinjenje djela. Poput Roberta i Luke Matanića, i on je za iskaz krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića kazao da je pun kontradiktornosti i laži. Objašnjavao je koga od optuženika poznaje i od kada, a otkrio je i da mu se Marjanović jednom prigodom “pohvalio” da mu je 2006., na zahtjev R. Matanića, poslao prijeteće pismo.

- Kazao sam mu da sam to prijavio policiji, a kasnije sam Roberta tražio da mi to objasni. Posvađali smo se i zbog Marjanovića je naš odnos bio narušen. Marjanovića sam zadnji put vidio 24. listopada 2008., sreli smo kod doktora i nismo razgovarali o ubojstvu Pukanića - kazao je Mafalani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije