Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK SUĐENJA
Povratak na članak

Gudurić ne bi odvjetniku dao da govori u sudnici

Tražio je i da se u sudnicu donese snajper radi vještačenja te da se što prije na raspravu pozove krunski svjedok.

Komentari 1

OB
-obrisani-
11:23 17.03.2010.

Ja shvatam da za ofređena (teška) krivična dela zakon propisuje odbranu kao obaveznu ali šta je sa pravom optuženog da svoju odbranu u potpunosti drži u svojim rukama? Mislim, ako meni neko dodeli advokata i ja vidim da se taj advokat ponaša isto kao tužilac (ne kažem da je bio ovde slučaj nego navodim ovo kao hipotetički primer), nemam li ja prava takvom advokatu zabraniti daljnju odbranu? Moralo bi da može jer se takvim ponašanjem isto, i još na gori način, krši princip zbog čije je zaštite i uvedeno pravilo da odbrana mor postojati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.