Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubili

GSS u nekoliko sati dvaput spašavao par iz Njemačke

gss
www.gss.hr
01.09.2013.
u 12:55

Spašavatelji su odmah stupili u kontakt s penjačima te su se uputili prema podnožju stijene u kojoj su se nalazili njemački aplinist i njegova partnerica u dobi od 24 i 21 godine

Spašavatelji GSS-a u petak su u dva navrata intervenirali u Anića kuku, spašavajući penjače koji su prvo zalutali, a potom ostali bez rasvjete.

U petak, 30. kolovoza dežurni tim gorskih spašavatelja u Velikoj Paklenici u 17.30 sati putem djelatnika Nacionlnog parka, dobio je dojavu o dvoje penjača koji su se prilikom penjanja izgubili u stijeni.

Spašavatelji su odmah stupili u kontakt s penjačima te su se uputili prema podnožju stijene u kojoj su se nalazili njemački aplinist i njegova partnerica u dobi od 24 i 21 godine. Uz asistenciju spašavatelja, dvojac je absajlao (spustio se niz uže) 30-tak metara i na taj način se vratio u Brahm, smjer kojeg je prvotno penjao. Spašavatelji su se ispod stijene zadržali sve do 19.45 sati kada su penjači javili da je sve u redu i da dalje mogu sami.

Međutim, nepunih sat vremena kasnije, u 20.30 sati ponovo pozivaju gorske spašavatelje jer im je zakazala rasvjeta i ne mogu se sigurno kretati na izlazu iz smjera te se po teško pristupačnom terenu spustiti do dna kanjona.

Stoga je ponovo prema njima upućen tim spašavatelja koji su ih dopratili do parkirališta u Velikoj Paklenici u 23.45 sati, kada je ujedno i okončana ova, još jedna u nizu uspješnih akcija spašavanja u Velikoj Paklenici. U akciji su sudjelovali članovi HGSS-a iz Rijeke, Ogulina i Zadra.

>> Krava pala u dva metra dubok procjep u tlu, spasili je GSS-ovci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije