Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nitko nije ozlijeđen

GSS-ovci pronašli izgubljene francuske turiste na Velebitu

gss
GSS
05.08.2010.
u 23:14

Četiri djevojke i četiri mladića u dobi od 16 do 24 godine krenuli su na svoje putovanje bez ikakve planinarske opreme.

Osmero Francuza koji su odlučili svoje ljetovanje provesti u Hrvatskoj spašeno je u srijedu s velebitskog krša nakon što su odlučili "prošetati" od Like do Jadranskog mora. Četiri djevojke i četiri mladića u dobi od 16 do 24 godine krenuli su na svoje putovanje bez ikakve planinarske opreme vjerojatno misleći kako ih čeka samo poduža šetnja.

Nisu računali na velebitski krš. Tek nakon sto su dehidrirali i shvatili da Gospić iz kojeg su krenuli i nije tako blizu obali odlučili su potražiti pomoć. Jedan od mladića uspio se probiti do Lukovog Šugarja i obavijestiti policiju kako je njegovih sedmero prijatelja "zapelo" na Velebitu.

HGSS iz Gospića odmah je krenuo u akciju, Francuzi su spašeni oko 20 sati i prevezeni u Karlobag. Na sreću nitko od njih nije ozlijeđen, a žuljevi su jedine uspomene na njihovu "šetnju" Velebitom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije