Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.000 lajkova

Grupa 'Mladi napustimo Hrvatsku' postala hit na Facebooku

Mladi Napustimo Hrvatsku
Facebook
25.09.2012.
u 15:04

Članovi grupe međusobno dijele savjete kako napustiti Hrvatsku te posao i bolji život pronaći u Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Njemačkoj, Švedskoj...

"Mladi napustimo Hrvatsku" nova je grupa na Facebooku koja je "osvojila" Hrvatsku. Grupa je osnovana 3. rujna, a dosad ju je lajkalo više od 18.000 osoba.

– Mladi, promijenimo sebe, promijenimo Hrvatsku. Pokret mladih Hrvatske za bolje sutra – stoji u opisu grupe gdje, između ostaloga, piše: "Na mladima svijet ostaje. Zbog toga se želimo  pripremiti na svijet koji nam ostavljate. Želimo se školovati po svjetskim standardima, želimo steći radna iskustva u top svjetskim poduzećima. Želimo se osjećati građanima svijeta, kako bi od naše Hrvatske učinili biser svijeta".

Članovi grupe pišu si savjete kako napustiti Hrvatsku te posao i bolji život pronaći u Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Njemačkoj, Švedskoj...

– Da se bar u Hrvatskoj otvaraju radna mjesta kao što se na ovoj stranici povećava broj ljudi – jedan je od komentara ostavljenih na stranici.

– Normalan je razvoj: završi školu, faks, zaposli se, kupi stan, osnuj obitelj. Hrvatski narod izumire, djeca se ne rađaju, niti neće. Mladi si to ne mogu priuštiti. I još jedna sitnica: Tko se i želi naći jednog dana u situaciji da kada te dijete pita "a zašto moram učiti i truditi se?" Ti nemaš pojma što da mu odgovoriš... Zato što se trud isplati? Zato jer ćeš imati bolji posao itd...? Te dobre, stare fraze su nam oduzete... – napisala je pak druga korisnica.

No, u grupi ima i puno negativnih komentara.

– Vi koji ste napravili ovu grupu i koji je podržavate ste krivi za ovakvo stanje u državi. Di ste bili kad se trebalo glasat protiv EU!? Vi ste krivi jer ste naivni pa ste povjerovali da će bit bolje. Di ste bili kad su bili prosvjedi? Ismijavali ste nas koji se trudimo nešto napraviti da VAMA, a i između ostalog i nama bude bolje. I to nam je hvala? Sa svojih 17 godina ću se i dalje trudit nešto napraviti. Ali ne za vas nego za nas kojima je stalo! – komentirala je grupu jedna djevojka.

Ključne riječi

Komentara 246

DU
Deleted user
15:22 25.09.2012.

Ne brinite, brzo se vraćaju kad skuže da vani samo najbolji i najsnalažljiviji dobivaju posao i da je konkurencija veća nego ovdje...

DU
Deleted user
15:23 25.09.2012.

I da nemaju vremena za igrati se na fejsbuku

KR
kristov
15:18 25.09.2012.

Tim proglasom Martić je pozvao svoje 95. Kada su uvidjeli da im tamo ipak nije "lepše", brzo su pohitali u razne organizacije ovog i onog tipa i zatražili, na žalost mnogi i dobili, povratnu kartu i druge pogodnosti. Zato, mlada grupo sa idejom što dalje odete veća vjerojatnost da ćete više patiti, a manja da ćete se vratiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije