Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borovo

Uhitili lovca iz Borova: Pucao prema ilegalnim migrantima da ih zastraši, jedan je teško ranjen

Lovačka puška/Ilustracija
Marko Jurinec/PIXSELL
28.02.2022.
u 16:17

Radi utvrđivanja identiteta, kao i svih okolnosti događaja, privedeni su u službene prostorije policije

Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je policija tijekom nadzora državne granice 26. veljače, u 9,15 sati, uz obalu rijeke Dunav kod Borova zatekla grupu osoba bez dokumenata. Pregledom osoba policijski službenici uočili su kako jedan muškarac iz grupe ima ozljedu na nozi te mu pružili prvu pomoć, a po dolasku hitne medicinske pomoći prevezen je u vukovarsku bolnicu. Ostale osobe iz grupe su radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, kao i utvrđivanja svih okolnosti događaja, privedene u službene prostorije policije.

-Policijski službenici utvrdili su kako se radi o državljanima Indije koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku radi čega je nad njima proveden upravni postupak te su smješteni su u Tranzitno-prihvatni centar za strance Tovarnik do izvršenja readmisije u Republiku Srbiju. U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar utvrđeno je kako je 24-godišnji državljanin Indije teško tjelesno ozlijeđen vatrenim oružjem – navode iz policije.

Iz policije dodaju kako je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom uhićen 42-godišnjak iz Borova. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 25. veljače, oko 20 sati, u lovištu na području općine Borovo, tijekom najavljenog lova, u namjeri zastrašivanja pucao iz lovačke puške koju zakonito posjeduje prema grupi državljana Indije te tom prilikom doveo u opasnost njihove živote i jednog teško ozlijedio.

-Jučer, 27. veljače, 42-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu – stoji u priopćenju policije. 

VIDEO Rusi nisu očekivali toliki otpor Ukrajine, trpe značajne gubitke u ljudstvu

Komentara 7

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
19:35 28.02.2022.

Zašto nisu ilegalne katapultirali u Srbiju???

Avatar Cantor
Cantor
17:04 28.02.2022.

Znači umjesto da mu zahvale jer je čuvao granicu umjesto njih, oni hapse...

Avatar drug Joža
drug Joža
20:22 28.02.2022.

A kako je gamad prešla Dunav?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije