Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb bez mafije

Grupa građana organizira okupljanje 'Protiv jamčevine Slobodanu Ljubičiću'

Slobodan Ljubičić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.11.2014.
u 13:01

Artikulirajmo svoje nezadovoljstvo i osjećaj nepravde prema odgovornoj osobi s imenom i prezimenom - Slobodan Ljubičić - i svojim dolaskom pokažimo kako ne želimo da mu se omogući obrana sa slobode, stoji u priopćenju

Grupa građana želi Zagreb bez mafije zbog čega su organizirali okupljanje ''Protiv jamčevine Slobodanu Ljubičiću'' zakazno za utorak 11. studenog na Trgu bana Josipa Jelačića u 18 sati. nakon pola sata će se prošetati Gajevom i Hebrangovom do Zrinjevca gdje je Županijski sud.

Na to ih je nagnala nedavna odluka suca Zdenka Posavca prema kojoj je svima, osim gradonačelniku Bandiću, prihvaćena jamčevina. Prema toj odluci, osmorici osumnjičenika u akciji Agram bit će dozvoljeno da se brane sa slobode.

Grupa građana smatra kako je neprihvatljivo da se bivšem predsjedniku uprave Zagrebačkog Holdinga Slobodanu Ljubičiću omogući obrana sa slobode. Radi se o visokom gradskom dužnosniku koji je nakon ostavke položio 2,4 milijuna kuna i tako si kupio slobodu, a time i mogućnost pritiska na preostale svjedoke.

"Iako je Uskok najavio žalbu na ovakvu odluku suda, mi smo odlučili izaći na ulicu i javno iznijeti svoj stav jer znamo da je Uskok uložio žalbu i na sudsku odluku o puštanju Petra Pripuza, pa smo vidjeli kako je dotični ipak pušten. Artikulirajmo svoje nezadovoljstvo i osjećaj nepravde prema odgovornoj osobi s imenom i prezimenom - Slobodan Ljubičić - i svojim dolaskom pokažimo kako ne želimo da mu se omogući obrana sa slobode. 

Veliki broj građana je ovih godina imao neugodna iskustva s namještenim javnim natječajima kad su se prijavili na neki natječaj za posao, ali nikad nisu dobili priliku. Upravo su takvi javni poslovi i natječaji, koji su se provodili mimo zakona i bez potrebne stručne spreme, uzrok nečije nezaposlenosti, lošeg života, frustracija, nezadovoljstva i ostalih nedaća koje nosi besparica", stoji u priopćenju. 

>> Prihvaćene sve jamčevine osim Bandićeve

 

Komentara 28

CE
cenzura
14:39 08.11.2014.

Hahahahaha..... grupa građana??? Moš mislit!! Džurni pljuvači s Iblerovog u akciji!!! Bude ih se skupilo destak a sve to bu poratilo 40-50 novinara sa 20 kamera uz direktan prenos u "Hrvatskoj uživo" ako ju bu vodila Maja. Ne samo jadan pokušaj već i direktan pritisak na sudstvo s Iblerovog!

MX
Mister X
14:43 08.11.2014.

Veliki broj """"građana je ovih godina imao neugodna iskustva s namještenim javnim natječajima kad su se prijavili na neki natječaj za posao""""" Sa čim ili sa kim nisu imali garđani sve problema naročito vidimo branitelje sa kim imaju problema papa netreba ni jamčevina ....

Avatar Point_of_view
Point_of_view
14:55 08.11.2014.

Kad je Kikasa policija zaustavila na granici sa Slovenijom, u automobilu mu je nadjeno 160 tisuca $. Argument Kikasa je bio, da je isao nesto kupovati. Pa zar nebi bilo normalno i logicno da se transferi sa tako puno novca vrse s jednog na drugi bankovni racun, ako je sve legalno i postuju se pravila? Kad ga je Bandic postavljao za sefa Holdinga, rekao je da je Kikas privremeno tu, dok se ne raspise medjunarodni natjecaj za tu odgovornu poziciju. Naravno da natjecaja nikad nije bilo. Porezna bi trebala procesljati sve dostupne dokumente i utvrditi, dali je doticni gospodin uredno placao porez na sve te enorme zarade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije