Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI glavni KONZUL OSUĐEN JE NA UVJETNU KAZNU

Grubišiću dvije godine zatvora za pronovjeru 150.000 maraka

neretva
Stole Lasić
11.12.2009.
u 12:38

Kao glavni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Ćiro Grubišić zatražio je kredit koji je dao trima djelatnicama konzulata koje su novcem platile avans za kupnju tri četverosobna stana u Zagrebu.

Ćiro Grubišić, bivši glavni konzul Republike Hrvatske u Mostaru danas je na zagrebačkome Županijskom sudu nepravomoćno uvjetno osuđen na dvije godine zatvora uz rok kušnje od četiri godine zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Teretilo ga se da je bez znanja i odobrenja Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske 1998. godine Hercegovačkoj banci u Mostaru dostavio pismenu zamolbu za odobrenje kredita od 150 tisuća ondašnjih njemačkih maraka.

Taj iznos podijelio je na tri dijela te ga dao trima djelatnicama konzulata, svakoj po 50 tisuća maraka, a one su ga uplatile kao avans za kupnju tri četverosobna stana u Zagrebu.

Osim toga, teretilo ga se da je na sličan način zaključio ugovor i sa hrvatskom bankom u Mostaru o kratkoročnom kreditu od 340 tisuća maraka, a taj novac dao je Zajednici progranih, izbjeglih i raseljenih Hrvata u BiH.

Grubišić je najavio da će se žaliti na presudu te je za cijeli slučaj kazao da je politička farsa.

Komentara 3

MM
Mladen Miletić
12:54 11.12.2009.

Grubišiću dvije godine zatvora za pronovjeru 150.000 maraka , Trojka koja nas oprala za 3 miliona DEM prije 12 godina dobila je slično 2-4 godine... I da vidim tko to kaže tko to laže da se ne isplati enoga prijeje 3 dana je dobio godinu za pišljivih 20 miliona dolara čitali smo 96 milijuna dolara spremio sa bračom u Hrvatskoj a nije se osigurao sa Bosnom ... Loši odvjenici !

Avatar Wollf-m
Wollf-m
21:56 12.12.2009.

TO SU PRAVI DRŽAVNI DUŽNOSNICI, A STOKA SITNOG ZUBA NEKA STENJE I RINTA !!!!!!

RA
rajko
23:34 13.12.2009.

To je onaj majtor za cijeg su mandata nestale hrv putovnice..i odjednom sav sljam Balkana ai neki iz Europe imaju hrv dokumente...hahahahahaha.....sigurno ima negdje stek od par milionceka..hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije