Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje bilderu

Grubišićeva majka na hodniku napala ubojicu svoga sina

'09.04.2013. Rieka - Dovodjenje na Zupanijskom sudu na raspravu Roberta Meznarica optuzenog za ubojstvo Doriana Grubisica Doda. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
06.09.2013.
u 17:00

Obrana je tražila izdvajanje nalaza smatrajući da bi mogao biti plod kaznenog djela jer je predstojnik zavoda pod istragom

Pogledaj što si napravio, pogledaj, g... jedno – na hodniku suda vikala je jučer pokazujući sliku svog mrtvog sina optuženom za njegovo ubojstvo, riječkom bilderu Robertu Mežnariću (42) majka ubijenog Doriana Grubišića.

Nije odgovorio

Mežnarić nije odgovorio, a žena je potresena i na rubu suza ušla u sudnicu gdje je Mežnariću nastavljeno suđenje zbog ubojstva prijatelja Doriana Grubišića koncem 2011. No predviđeno ispitivanje sudskog vještaka za sudsku medicinu dr. Dražena Cuculića ipak nije odmah počelo. Obrana je zatražila da se kao nezakonit dokaz izdvoje nalaz i mišljenje vještaka jer bi mogli biti plod kaznenog djela budući da je dr. Alan Bosnar, predstojnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, pod istragom zbog koruptivnih djela. On je vještaku bio šef i njegovi su nalaz i mišljenje nastali u za predstojnika i cijelu instituciju inkriminirano vrijeme.

Vijeće suca Saše Cvijetića odbilo je prijedlog kao neosnovan pa je vještak nekoliko sati odgovarao na pitanja optužbe i obrane koja je pokušala poljuljati utvrđeno vrijeme smrti ustrajući u tvrdnjama da je metoda utvrđivanja nepouzdana.

Vanjskim pregledom tijela na mjestu događaja, uza suhozid maslinika, i obdukcijom utvrđeno je da je na Grubišićevu trupu i vratu bilo 19 ubodnih i ubodno-reznih rana. Nanesene su nožem ili nekim sličnim šiljatim sredstvom oštrice od desetak centimetara, koje nije pronađeno, objašnjavao je vještak. Većina rana bila je površinska, no dvije, na prsištu i na desnoj strani vrata, bile su dublje i zadane uz jak zamah.

Prerezani mišići

– Smrtonosna je bila ozljeda na desnoj strani vrata. Prerezani su vratni mišići, arterija i kralježnica pa je ova ozljeda dovela do iskrvarenja – kazao je vještak. Dodao je da je smrt nastupila u roku od minute. Smrtonosna je ozljeda nanesena među posljednjima i to kad je već izranjavani Grubišić ležao na tlu izvan automobila u kojem je najvjerojatnije sjedio kad je napadnut.  

>> Na suđenju riječkom bilderu za ubojstvo svjedočili policajci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije