Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalni izbori

Grubišić odustao, slijedi borba za njegovu podršku

'19.01.2012., Zagreb - Raspravom o pristupanju Hrvatske EU nastavljena je redovita sjednica Sabora. Don Ivan Grubisic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
15.01.2013.
u 11:43

Sanja Bilač izaći će samostalno na izbore, razočarana jer je HDZ kandidirao arhitekta Vjekoslava Ivaniševića

Saborski zastupnik Ivan Grubišić neće se kandidirati za gradonačelnika Splita ni župana Splitsko-dalmatinske županije. On će ili istaknuti drugog kandidata ili će podržati nekog od nezavisnih kandidata. Grubišić će biti nositelj liste Saveza za građansku i etičku Hrvatsku.

– Oko toga još traju konzultacije i dogovori, pitanje je hoćemo li ići sa svojim. Sigurno je da nećemo podržati stranačkog kandidata ni prije ni poslije izbora – kazao je Grubišić čija je odluka o odustajanju olakšala situaciju ostalim kandidatima jer je Grubišić vodio u anketama.

No predstoji borba za njegovu podršku koja će uvelike pomoći kandidatu koji je dobije. Gradska vijećnica HDZ-a Sanja Bilač, nakon odluke njezine stranke da za gradonačelnika podrže arhitekta Vjekoslava Ivaniševića, odlučila je na izbore izaći sa samostalnom listom te će se natjecati i za gradonačelnicu i Gradsko vijeće. Anđelka Visković, zamjenica trenutačnog gradonačelnika Željka Keruma, za koju se špekuliralo da će je podržati HDZ, također će samostalno izaći na izbore.

Za očekivati je da će Hrvatski laburisti kandidirati šefa splitskog ogranka, glumca Milana Štrljića, dok će nekadašnji pravaš, kirurg Hrvoje Tomasović biti kandidat Hrvatskog demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije (HDSSD), stranke koju je osnovao. Već prije SDP je u Splitu kandidirao Ivu Baldasara, dok je Kerum kazao da ne želi opet biti gradonačelnik. Još nije razjasnio hoće li njegova Hrvatska građanska stranka istaknuti drugog kandidata.

Komentara 7

Avatar Vrijeme
Vrijeme
12:36 15.01.2013.

Grubišić će biti nositelj liste Saveza za građansku i etičku Hrvatsku. ------------------------------------------------------------------------------------- Zvuci interesantno,..hmmm,...vidjeti cemo sto je to.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
13:43 15.01.2013.

15.01.2013. u 13:04h zaurto23 je napisao/la: Stigli su signali iz političkog i duhovnog patrona SDP-a...don ivane odstupi.Ivan poštuje partijsku disciplinu i uzmaknuo...ili možda nije...vrag bi ga znao. ----------------------------------------------------- Jesam li vam rekao da cete se boriti da udjete u Sabor.. Narod vas je procitao i dosat mu je vas i vaseg laznog domoljublja. Hrvatska ide dalje.

CV
crna vrana
12:17 15.01.2013.

Utrka za splitskog poteštata postaje sve zanimljivija !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije