Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINI, MUNJO!

Grom uništio kip Isusa u Ohiju

touchdown Jesus
wikimedia commons
16.06.2010.
u 13:49

Ogromni kip pred crkvom Solid Rock pokraj Monroea u Ohiju, 19-metarski Isus koji širi ruke, pogođen je gromom i izgorio je do temelja. Velika reklama za sex shop dalje niz put ostala je netaknuta.

Kip službenog imena "Kralj kraljeva" koji su posprdno nazivali "touchdown Jesus", jer Isus prikazan od struka naviše širi ruke poput igrača američkog nogometa koji traži da mu se doda lopta (ili slavi što je upravo postigao touchdown), vrijedan oko četvrt milijuna dolara, podignut je 2004. Isus usred bazena za krštenja bio je visok 19 metara, s rasponom ruku od 13 metara, a u podnožju je bio 12-metarski križ.

No, u ponedjeljak, 14. lipnja, u taj kip udario je grom i cjelokupna struktura od fiberglasa je izgorjela, ostavivši samo željezni okvir. Oni koji atmosferska električna pražnjenja smatraju činom Svevišnjega na to su dali brojne zlobne komentare, od toga da je kip bio toliko ružan da ga je Gospodin u svojoj milosti uništio, pa do onih koji su istaknuli da vjernici Solid Rocka nisu pri podizanju kipa obratili pažnju na deset zapovijedi. (Druga od deset Božjih zapovijedi, podsjetimo, glasi: Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi.)

Različiti bludnici su se, pak, javno naslađivali činjenicom da je Isus izgorio dok je veliki znak koji je reklamirao Hustlerov sex shop, desetak milja niže niz put, ostao netaknut. Sve se to može tumačiti na mnogo različitih načina, a nama je prvo pao na pamet onaj da je Svevišnji time iskazao isti onaj smisao za humor kakav se manifestirao i 14. kolovoza 1966.

Naime, dan prije je u sveopćoj vjerskoj histeriji širom SAD-a zbog izjave Johna Lennona, istrgnute iz konteksta, da su "Beatlesi popularniji od Isusa", radio-postaja KLUE u Longviewu u Teksasu organizirala za lokalnu omladinu masovno spaljivanje ploča i postera bezbožnika iz Liverpoola. No, rano ujutro, dok se ta velika lomača još uvijek dimila, u postaju KLUE udario je grom i uništio joj svu opremu. Toliko o Božjem gnjevu...

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:30 20.06.2010.

Možda se Gospodinu nije sviđao kip ili pak šalje poruku narodu da im je vjera slaba pa ne želi tu biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije