Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lov na dilere

'Grom i Grom 1 nisu presjekli glavne putove droge'

droga
Foto: Ivica Galović/PIXSEL
30.12.2013.
u 11:18

Kriminolog Zlatko Nikolić drži kako ovom akcijom nisu presječeni kanali širenja droge i da će se pojaviti novi preprodavači jer je "riječ o velikoj količini novca".

Srpski kriminolozi slažu se s time da su subotnja akcija Grom 1 i ona prva s početka prosinca ozbiljne akcije, ali nisu presječeni glavni putovi droge u Srbiji iako se prvi dopredsjednik srpske vlade i koordinator srpskih sigurnosnih službi Aleksandar Vučić hvalio kako su "uhićeni veliki dileri i među uhićenima ima značajnih imena, poznatih šefova narkomafije", javljaju mediji u Srbiji.

– Oni koji su na visokim položajima, oni koji drže pola Beograda, ili cijelu Šumadiju, ili cijelu Srbiju, oni su nedodirljivi za policiju i pravosuđe. Ovom akcijom pokupili su taj neki srednji sloj vođa narkoskupina, ali i to je dobro jer, ako odsiječete sredinu u trgovini drogom, ona mora pasti – kaže kriminolog Dobrivoje Radovanović dodajući kako policija mora nastaviti s ovakvim akcijama ali "iznenada i u nejednakim vremenskim intervalima kako dileri ne bi shvatili kada će i što će se događati".

Kriminolog Zlatko Nikolić drži kako ovom akcijom nisu presječeni kanali širenja droge i da će se pojaviti novi preprodavači jer je "riječ o velikoj količini novca".

– Imena još nisu objavljena iz procesnih razloga, ali političari ne bi izdržali da se ne pohvale krupnom zvjerkom. Vođe tih klanova izvan dometa su i prema tome o presijecanju jedne od tih Hidrinih glava ne može se govoriti – ocjenjuje Nikolić dodajući kako će eventualni rast cijena droge pokazati jesu li su akcije bile uspješne, dok je Radovanović podsjetio kako će "smanjenje uporabe i probanja droge među učenicima pokazati prave rezultate".

>>Privedeno 128 osoba. Vučić: Za narkodilere pakao tek predstoji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije