Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Von Habsburg

Grofica von Habsburg neće obnavljati Lopud

lopud
30.04.2010.
u 10:25

Tvrtka koja se brine o tom kompleksu na Lopudu još je u veljači odustala od obnove. Trenutačno je cijeli kompleks zatvoren i zaštićen od propadanja – potvrdila nam je pročelnica Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture Žana Baća.

Francesca von Habsburg, bogata nasljednica velike austrijske obitelji, odustala je od obnove crkve i samostana Gospe od Špiljice na otoku Lopudu, elafitskom otoku blizu Dubrovnika. Grofica je još 1997. dobila koncesiju na 99 godina nad gotičko-renesansnim kompleksom iz 15. stoljeća.

Davno istekao rok

Uprava Franjevačke provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru tada je grofici izdala koncesiju uz obvezu da se u roku pet godina obnovi cijeli kompleks koji se sastoji od crkve, klaustra, velikog vrta i tvrđave. S obnovom se kasnilo, u nekoliko navrata najavljivao se početak, a sada se zna da od svega neće biti ništa.

– Tvrtka koja se brine o tom kompleksu na Lopudu još je u veljači odustala od obnove. Trenutačno je cijeli kompleks zatvoren i zaštićen od propadanja – potvrdila nam je priču o odustajanju pročelnica Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Dubrovniku Žana Baća.

A mislila sebi urediti rezidenciju

Inače, Francesca von Habsburg namjeravala je u ovom kompleksu od 12,5 tisuća četvornih metara sagraditi ljetnu rezidenciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije