Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinju maškare

Grobnički dondolaši pješice krenuli u 'obhajanje'

Grobnički dondolaši
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/6
11.01.2014.
u 17:57

Riječki karneval, kao "peto godišnje doba", službeno počinje za tjedan dana, ali su maškare na Grobinšćini već na turneji

Iako Riječki karneval službeno započinje za tjedan dana "peto godišje doba" kako se na Primorju naziva vrijeme maškara koje ove godine traje više od dva mjeseca - počelo je.

Na Sveta tri kralja u Žejanama na zapadnom dijelu riječkog zaleđa vješanjem Pusta označili su start maškara, istoga dana na Grobinšćini, u Cerniku, tamošnji su zvončari Dondolaši podignuli zvono čija je zvonjava najavila vladavinu maškara.

Danas, kako to tradicija nalaže, Grobnički dondolaši krenuli su pješice iz Čavli u svoj obilazak, "obhajanje" Grobinšćine i na svom 20 kilometara dugom putu kroz naselja pozdravili mještane koji su ih otvorenih vrata i srca dočekivali. Kad se večeras vrate u Čavle podići će pusta , a u nedjelju će "na hodeć" obići naselja na području Jelenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije