Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arheološko nalazište
Povratak na članak

Groblje iz 14. stoljeća kod Jagodnjaka u Baranji : Uz 300 kostura igle, novčići i prstenje

Novac koji smo našli u ustima važan je za preciznu dataciju nalazišta

Komentari 6

DU
Deleted user
22:57 13.04.2015.

Pohvala novinaru... taj je Jagodnjak do sada bio poznat po izjavi onog četnika " svakog Hrvata ubit ko kera za tarabom"... a vidi sada... posebna pohvala radnicima koji već znaju što i kako učiniti da se sačuva povijest njihovog mjesta... tko ne poštuje svoje pretke ne poštuje ni sebe... bilo mi je zadovoljstvo pročitati članak

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:22 13.04.2015.

Pronašli igle? Šukun djed od Gorana Barea?

VL
HO
homofob
22:34 13.04.2015.

Koja je razlika izmedu arheoloda i pljackasa grobova? - Za onoga koji je dosao do groba zadnji onaj prvi je pljackas! Za desetak tisuca godina netko (tko ce sebe zvati arheologom) ce naici na praznu grobnicu Tutankamona i zakljucit ce da su ga pretekli pljackasi grobova i sve odnijeli. Pitam se ne bi li bilo vise arheoloski kada se nesto nade pregledati, snimiti pa napraviti za sebe (znanost nase ere ) vjerne kopije i sve ponovno ostaviti kako je bili uz sto manje poremecaja. Eventualno ja bih ostavio i nekakav znak nadolazecim kulturama da znadu da je netko vec pregladao grob i nije ga opljackao ili unistio. Ja sam vjerojatno drugaciji i podosta "uvrnut" ali, Boze dragi, ima nas svakakovih na ovom svijetu!

VL
MA
Marko Antonije
08:00 14.04.2015.

A da se mrtvi ostava u miru ?

VL
HO
Hoolywood
07:01 14.04.2015.

I dan danas neke katolicke obitelji stavljaju novac u grob sa pokojnikom vjerujuci da ce im trebati na drugom svijetu. Najrasprostranjeniji je obicaj u Slavoniji.

VL
ZR
Zrakomlat
21:38 13.04.2015.

novac za Harona ladjara, grcki obicaj, hriscani i danas to cine, pod jezik ili na oba kapka, za papsku religiju ne znam.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.