Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministrica zaprimila prijetnje?

Grmoja: Tramišak poslala poruku da nije zaštićena. Sumnjivo je što nije prijavila prijetnje

Zagreb: Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, obratio se medijima
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
23.03.2022.
u 14:15

Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista kazao je da suosjeća s ministricom Tramišak zbog prijetnji, ali mu nije jasno zašto to nije prijavila DORH-u, policiji ili USKOK-u

Tvrdnje ministrice regionalnog razvoja Nataše Tramišak da prima prijetnje jer nije produljila ugovor za informatički sustav eFondovi tvrtki Omega Software već ga dodijelila Fini oporba je u srijedu nazvala i zabrinjavajućim i sumnjivim te se pitala zašto ih nije prijavila policiji.

Čelnik SDP-a Peđa Grbin situacija smatra, u najmanju ruku sumnjivom jer ministrica prijetnje ne prijavljuje policiji nego o tome govori putem medija, a pogotovo zato što se u tekstovima spominje da je osoba koja prijeti ministrici posebni savjetnik premijera Andreja Plenkovića. Zbog toga je, kaže, jako dobro što će sutra raspravljati o osnivanju istražnog povjerenstva koje bi se trebalo baviti upravo europskim fondovima i pritiscima na one koji rade na dodjeljivanju sredstava iz tih fondova.

- Očekujem da vladajući shvate da povjerenstvo nije predloženo da bi netko zgrtao političke poene nego da riješimo stvari koje u Hrvatskoj danas očito ne funkcioniraju - poručio je.

Evidentno je da nam to istražno povjerenstvo treba što potkrepljuju slučajevi ministrice Gabrijele Žalac, kazneni postupci, uplitanja i politički pritisci na Ministarstvo i SAFU. Novac iz EU fondova mora doći do onih kojima je stvarno potreban, a politika u tome ne smije imati svoje prste, istuče Grbin.

Pitanje je, dodaje, je li ministrica Tramišak radila zakonito ili se posao iz jednog HDZ-ovog klana prebacuje u drugi te smatra da se treba raspisati transparentan javni natječaj na koji se može javiti svatko tko ispunjava uvjete i može taj posao napraviti. „Očito je da se u Hrvatskoj europski fondovi ne koriste kako bi se hrvatskim građanima pomoglo nego da je netko pronašao novu nišu u koju će zagrabiti i izvući novac za sebe”, zaključio je Grbin.

Sačić: Očito nema povjerenja u premijera

Nikola Grmoja iz Mosta ocijenio je zabrinjavajućim da ministrica Tramišak o prijetnjama obavještava preko medija, a da prije toga o tome nije razgovarala s predsjednikom Vlade.

- To je poruka da ona od Vlade ili premijera nije zaštićena i poruka da se ministrima u Hrvatskoj može prijetiti te da će biti zaštićena jedino ako ode van granica Hrvatske - kazao je Grmoja.

- Na takvu Vladu očito različiti interesni krugovi mogu vršiti pritisak bez sankcija - dodao je.

Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista kazao je da suosjeća s ministricom Tramišak zbog prijetnji, ali mu nije jasno zašto to nije prijavila DORH-u, policiji ili USKOK-u.

- A to što to nije prijavila premijeru Plenkoviću samo govorio o tome koliko povjerenja ministri imaju u njega - ustvrdio je.

- Alarm zvoni na sva moguća zvona u Hrvatskoj da je ta koruptivna mafija toliko ojačala da čak i ministri nemaju elementarnu sigurnost - ustvrdio je Sačić.

VIDEO Predsjednik Milanović o obnovi nakon potresa: Tu je država propala

Komentara 4

IV
IvoDivo
15:48 23.03.2022.

Tetke laprdače grmonju i pedju treba prijaviti za sudjelovanje i podupuiranje prijetnji, što treba najstrože kažnjavati bilo kome upućene prijetnje

AN
ante555
15:53 23.03.2022.

Nek se Grm javio taj je spreman pricati i o atomskoj fizici ako zatreba iako veze nema

Avatar Mudlin
Mudlin
14:53 23.03.2022.

To vam je grmonja na slici ili vaš zemljak geđa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije