Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na kritke vlasti

Grmoja napao Beljaka pa poručio: Stjepan Radić okreće se u grobu kad vidi što se događa

11.12.2015., Zagreb - U sjedistu stanke odrzana je jos jedna sjednica Nacionalnog vijeca Mosta nezavisnih lista. Prije pocetka sjednice Nikola Grmoja dao je izjavu za medije.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
10.04.2016.
u 22:30

Gospodinu Beljaku poručujem da mu neće uspjeti oslabiti poziciju Mosta i našu želju za istinskom promjenom. Istom onom promjenom koja je srušila njegova prijatelja Jambu, stoji u objavi glasnogovornika Mosta na Facebooku

– Ova Vlada malo ili nikako ne radi na reformama. Postoje pokušaji, ali oni sliče na pokušaj liječenja kuge u 16. stoljeću kad su liječnici oboljelima puštali krv jer bolje nisu znali –  kazao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak u današnjoj emisiji Nedjeljom u 2.

Beljak je kazao i da je loša komunikacija između Domoljubne koalicije i Mosta najveći problem u vladajućoj koaliciji, a nije dugo trebalo da se na njegove izjave osvrne glasnogovornik Mosta, Nikola Grmoja. U svojoj objavi na Facebooku Grmoja je Beljaku uzvratio podsjećajući na pravne postupke koje su se vodili protiv njega i njegova stranačkog kolege Stipe Gabrića Jambe

– Još mogu shvatiti da se Krešo Beljak vadi na loše društvo kada je u pitanju pravomoćna osuđujuća presuda za provale u automobile, iako je s tadašnjih 28 godina morao biti dovoljno zreo da rasudi koliko je to loše. No, moram primijetiti da Krešo Beljak očito i dalje voli loše društvo pa nas napada po receptu svog stranačkog kolege Jambe. Prvo je Beljak krenuo s pričom kako je on gradonačelnik velikog Samobora, a mi smo tamo neki bezveznjaci iz malenog Metkovića, pritom nadasve slučajno zaboravivši spomenuti da je on na vlast došao uz pomoć SDP-a, dok je Most autentična priča boraca protiv postojećeg establishmenta, borba ljudi koji su lokalne moćnike pobijedili sami.

Ne znam je li gospodin Beljak svjestan da je njegovu stranačkom kolegi Jambi potvrđena optužnica USKOK-a i da je u tijeku suđenje zbog 666.000 kn gradskog novca za koji je oštetio našu skromnu gradsku blagajnu. Taj novac Stipe Gabrić Jambo iskoristio je za kupovinu maslina koje su se dijelile u parlamentarnoj kampanji tog istog HSS-a koji gospodin Beljak tako nadmeno reklamira kao poštenu alternativu – konstatirao je Grmoja pa nastavio: – Izgleda da u HSS-u moraš nešto ukrasti da bi dobio poziciju u vrhu stranke. Ili novac iz gradskog proračuna ili barem kazetofon. Gospodinu Beljaku poručujem da mu neće uspjeti oslabiti poziciju Mosta i našu želju za istinskom promjenom. Istom onom promjenom koja je srušila njegova prijatelja Jambu i koju je njegova stranka, nekad veliki HSS, propustila napraviti, postavši sićušni saveznik velikih stranaka i tuđih interesa. 

Grmoja je osudio i Beljakovu izjavu o premijeru Tihomiru Oreškoviću za kojeg je kazao da nema izborni legitimitet

– Smatram skandaloznim i da tako žestoko napada premijera u vrijeme dok je njegova stranka formalno u Domoljubnoj koaliciji. Znamo da gospodin Orešković nema tako impresivan CV kao on i Jambo, ali ipak bi mu trebao pružiti barem deklarativnu podršku. Što se tiče političkog legitimiteta premijera, on ga crpi iz ruku koje mu daju podršku u Hrvatskom saboru, a jedna od tih ruku je i HSS-ova. Vrijeme je da Beljak i HSS objasne kako mogu davati podršku premijeru u Saboru, a onda u pitanje dovoditi njegov legitimitet – zaključio je Grmoja za kraj. 

Još mogu shvatiti da se Krešo Beljak vadi na loše društvo kada je u pitanju pravomoćna osuđujuća presuda za provale u...

Posted by Nikola Grmoja on 10. travnja 2016

Beljakov istup u emisiji "Nedjeljom u 2" glasnogovornik Mosta komentirao je i u Dnevniku 3. – Meni se čini da gospodin Beljak kritizira samo da bi kritizirao – mi smo već imali jedan sukob gdje sam argumentima demantirao sve njegove tvrdnje. Ima konstantu potrebu, otkad je izabran za predsjednika HSS-a napadati i premijera, a posebno je usmjeren na Most – izgleda da je u jako dobrim odnosima s bivšim gradonačelnikom Metkovića Stipom Gabrićem Jambom – pa je preuzeo i njegovu retoriku jer nas napada na njegov način – kazao je Grmoja.

Osvrćući se na trenutačno stanje u HSS-u, glasnogovornik Mosta kazao je i kako smatra da se "osnivač HSS-a Stjepan Radić okreće u grobu kad vidi što se događa u njegovoj stranci."

>>'Orešković nema izborni legitimitet. Nije pao s Marsa, ali on nema veze s Hrvatskom'

>>Beljak: HSS se više neće baviti političkom trgovinom

Komentara 91

SH
srce_hrvatsko
20:10 10.04.2016.

Ovaj put moram se sloziti s Grmojom.. Taj Beljak ima tipicnu crvenu milanovicevsku retoriku..tako ti je to kad se druzis previse s drugovima..opasan tip..kukavicje jaje Domoljubnoj koaliciji i Mostu.. Bit ce svega...

LE
LeonardS
20:26 10.04.2016.

Molim vas kad brišete komentar onda to i obrazložite ali tako da vam se može odgovoriti

DU
Deleted user
19:21 10.04.2016.

Beljak je isti Milanovic, bojim se da bi mogao raditi probleme u vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije