Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO MAIL

Grmoja: Evo dokaza za prevaru i izvlačenje novca u našim veleposlanstvima

Foto: PIXSELL/FACEBOOK
1/2
09.10.2020.
u 15:09

"Unatoč ovim dokazima i javnom priznanju inspektora Božića pred Antikorupcijskim vijećem da su prekršeni pravilnici, DORH je bez istrage odbacio kaznenu prijavu diplomata Damira Sabljaka", navodi Grmoja

Evo dokaza za prevaru i izvlačenje novca u našim veleposlanstvima, napisao je Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja uz objavljenu fotografiju maila u kojem, prema njegovim tvrdnjama, Loreta Bertoša-Kušen, žena veleposlanika Kušena, sastavlja plan prevare.

"Evo e-maila u kojem je žena veleposlanika Kušena sastavlja plan prevare da joj se izda fiktivno i protupravno rješenje za rad u konzulatu u Sydneyu, iako tamo nije boravila nego je bila sa suprugom u Canberri.

Nekoliko diplomata je sudjelovalo u provedbi tog plana i na kraju joj je protuzakonito izdano rješenje o fiktivnom rasporedu na mjesto gdje uopće nije radila ni boravila. Svo vrijeme je bila sa suprugom u Canberri a iz konzulata u Sydneyu joj je konzul Petrušić svakog mjeseca uplaćivao oko 20.000 kn, a ukupno joj je isplaćeno nezakonito oko pola milijuna kn.

Unatoč ovim dokazima i javnom priznanju inspektora Božića pred Antikorupcijskim vijećem da su prekršeni pravilnici, DORH je bez istrage odbacio kaznenu prijavu diplomata Damira Sabljaka. To su napravili isti dan kad je Plenković javno uputio zastrašujuću poruku DORH-u da odbaci tu kaznenu prijavu!

Do dan danas DORH odbija dostaviti uvid u rješenje o odbačaju kaznene prijave Antikorupcijskom vijeću Sabora, ali i diplomatu Sabljaku koji ju je i podigao", navodi Grmoja u svojoj objavi.

EVO DOKAZA ZA PREVARU I IZVLAČENJE NOVCA U NAŠIM VELEPOSLANSTVIMA Evo e-maila u kojem je žena veleposlanika Kušena...

Objavljuje Nikola GrmojaPetak, 9. listopada 2020.

Podsjetimo, Grmoja je nedavno gostujući na N1 televiziji optužio premijera Andreja Plenkovića za "direktno zapovijedanje odlukama DORH-a" te je kazao da ima dokaze koji to potvrđuju. 

- Saborskom Mandatno-imunitetnom povjerenstvu podnio sam zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta kako bi me premijer Andrej Plenković i službene osobe u DORH-u mogle tužiti ako smatraju da sam iznio bilo kakve neistine - kazao je Grmoja novinarima jučer.

Komentara 16

DR
droza
07:52 10.10.2020.

Čitam ovaj članak i ne vidim gdje je ta "zastrašujuća" poruka koju je Plenković uputio DORH-u.?! Po Grmoji, Plenković je izvršio pritisak na DORH. Po toj logici, ako Plenković i HDZ imaju toliki utjecaj na DORH, zašto su onda pokrenute istrage protiv njihovih istaknutih članova? CSI Grmoja u nedostatku ideja, a pred lokalne izbore pokušava skupiti političke bodove.

Avatar rubinet
rubinet
17:31 09.10.2020.

A gdje je nestala prijevara? Opet se vraća prevara...

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
15:46 09.10.2020.

Ali glavno da se HDZ ismijava s Grmojom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije