Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF DIPLOMACIJE
Povratak na članak

Grlić Radman u Mostaru: Izborni zakon BiH je štetan za Hrvate, hitno ga treba izmijeniti

Ministar Grlić Radman je dodao kako je Daytonski sporazum izmijenjen na štetu Hrvata čime je omogućeno da im primjerice člana BiH Predsjedništva biraju drugi narodi.

Komentari 1

SI
sisavac
14:50 02.11.2020.

sad je jako nezgodno dirati u ovo, jer su naši prijatelji, pače saveznici, amerikanci, kumovali svakom imenovanju vanjskog predstavnika međunarodne zajednice u bih-u, koji su svi redom donosili odluke derogirajući izvorne daytonske odredbe sporazuma. ako dayton kaže da tri konstitutivna naroda moraju imati svoje predstavnike, da njih biraju njihovi narodi, svatko svojega, onda nema nikakav sejdić presedan uvoditi. ustav bih nije u skladu sa daytonom, izborni zakon nije u skladu sa daytonom, koji je, budimo realni, iznad ustava bih! ako netko izbornim zakonom krši dayton, onda su svi izbori nelegitimni, nelegalni, i sve odluke tih političara su nevažeće. da smo mi na prvu izmjenu daytonskih odredbi se digli, drugačije bi to završilo. ovako, nama je pasalo kad su strani predstavnici, 'šilingi' i ostali, samovoljno donosili pravila kojima su rezali srbima neka prava koja im je dayton garantirao, al eto, zarezali su i nas. u bih su tri naroda, svaki konstitutivan na razini bih. srbi imaju rs, mi sa bošnjacima fbih. tu smo dozvolili da nas politički zgaze svojim čovjekom kao predstavnikom hrvata. komšića nisu izabrali hrvati, on je nametnut kao hr član, i treba ga ignorirati, i kad dolazi ispred bih-a.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.