Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
6 MJESECI INVAZIJE

Grlić Radman: Ova kriza velik je izazov, ali ne odustajemo od solidarnosti prema Ukrajini

Zagreb: Ministar Grlić Radman o zabrani Aleksandru Vučiću da posjeti Jasenovac
Emica Elvedji/PIXSELL
24.08.2022.
u 13:22

Sigurno je da je energetska kriza imala utjecaja u cijelom svijetu, ali je pojačala želju da pokažemo enegetsku neovisnost i diverzifikaciju, kazao je

Danas su održane sjednica Vlade te sjednica Nacionalnog vijeća za uvođenje eura, nakon čega je ministar vanjskih i europskiih poslova Gordan Grlić Radman dao izjave za medije. 

- Danas je u Ukrajini Dan neovisnosti pa bih čestitao građanima ovaj dan. Ponosnoj zemlji čiju teritorijalnu cjelovitost snažno podupiremo, pokazali su neizmjernu hrabrost u obrani domovine. Ja bih rekao nakon ovih šest mjeseci da je ruskom agresijom prekršeno međunarodno pravo, ugrožen je svjetski poredak. Međunarodna zajednica je na pravoj strani Ukrajine, pokazujemo solidarnost Ukrajini. Sigurni smo da će u nadolazećem razdoblju Rusija shvatiti avanturistički potez te da se tako ne može osigurati mir svjetskog poretka - kazao je na početku. 

- Sigurno je da je energetska kriza imala utjecaja u cijelom svijetu, ali je pojačala želju da pokažemo enegetsku neovisnost i diverzifikaciju - dodao je. 

Komentirao je i visoke račune za plin u Hrvatskoj te hoće li solidarnost ostati i u budućem razdoblju ako se tako nastavi. 

- Naravno da je kriza bila velik izazov za međunarodnu zajednicu, no sigurno je da od solidarnosti nećemo odustati. Drugačije bi značilo poraz međunarodnog prava - smatra ministar.

- Nisu sve zemlje jednako pogođene ruskom agresijom, ali inače EU nikada nije bila solidarnija nego sad. Upravo sad predstojeći sastanak ministara u Pragu rezultirat će odgovarajućim odlukama - dodao je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije