Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŽALI IZRAEL

Grlić Radman o rezoluciji UN-a: Hrvatska je postupila ispravno i donijela odlučan stav

Zagreb: Predstavljanje knjige Davora Ive Stiera, Izlaz iz Periferije
Goran Stanzl/PIXSELL
28.10.2023.
u 21:02

Kada je riječ o terorizmu i agresiji, nema mjesta suzdržanosti, kaže ministar vanjskih poslova

Hrvatska je prošloga tjedna glasovala protiv UN-ove rezolucije kojom se traži prekid vatre u Gazi kako bi se uspostavio humanitarni koridor i dostavila pomoć civilnom stanovništvu. Odluka je izazvala pažnju zbog rijetkog stava među zemljama koje su glasovale. Ministar vanjskih poslova, Gordan Grlić Radman, komentirao je odluku u RTL-u Danas .

"Naša zemlja je zauzela načelni stav nakon što kanadski amandman kojim bi se osudio brutalni teroristički napad Hamasa na Izrael nije usvojen, a presuda ne poziva na bezuvjetno oslobađanje talaca", izjavio je ministar Grlić Radman. 

POVEZANI ČLANCI:

Europsko vijeće je također izrazilo sličan stav osuđujući teroristički napad Hamasa i pozivajući na otvaranje humanitarnih koridora i pauze u pružanju humanitarne pomoći civilnom stanovništvu u Pojasu Gaze. Hrvatska je potpuno podržala ove zaključke u Europskom vijeću, dok većina članica EU nije podržala UN-ovu rezoluciju.

Ministar Grlić Radman osvrnuo se i na izjavu predsjednika Zorana Milanovića o ovoj odluci, sugerirajući da je predsjednikovi komentari odražavaju njegovu prorusku poziciju.

"Sve ove diplomatske greške mogu se upisati u Guinnessovu knjigu rekorda. Mislim da je Hrvatska postupila ispravno i donijela odlučan stav", naglasio je ministar.

Konačno, ministar je podsjetio na slične situacije u prošlosti, uključujući rezoluciju UN-a koja je osuđivala vojno redarstvenu operaciju "Oluja" 1995. godine. "Kada je riječ o terorizmu i agresiji, nema mjesta suzdržanosti. Austrija, koja je bila trajno neutralna, također je pokazala svoj principijelni stav", zaključio je ministar Grlić Radman.

VIDEO Paklene noći u pojasu Gaze: 'Jačina bombi jednaka je onoj iz Hirošime'

Komentara 67

BI
billynik
21:20 28.10.2023.

Koga vi to uopće zastupate,?

DU
Deleted user
21:17 28.10.2023.

Živoder

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
21:53 28.10.2023.

Ajmo realno: i Plenković i Grlić Radman su štićene osobe 24/7, isto kao i njihove obitelji, i njima se neće ništa dogoditi ni od strane Rusa, ni od strane džihadista, a koje su nam navukli na vrat svojom besmislenom politikom svrstavanja na jednu stranu u ratovima koji nemaju veze s nama. U najgorem slučaju će pobjeći iz zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije