Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Grlić-Radman: I dalje se nadamo pozitivnom ishodu, spašena tri od 14 članova posade

Naglasio je da su hrvatski predstavnici u stalnoj izravnoj vezi s francuskom kompanijom i francuskim kriznim stožerom te da oni raspolažu informacijama i uključili su svoje pomorske i zračne snage.
29. rujna 2019. u 16:24 3 komentara 694 prikaza
Bourbon Rhode
Foto: bourbonoffshore.com
Pogledajte galeriju 1/4

Potraga za pomorcima s broda Bourbon Rhodea potonulog u teritorijalnim vodama Martiniquea kojemu je kapetan hrvatski državljanin traje dalje i Hrvatska se nada pozitivnom ishodu, rekao je u nedjelju ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić- Radman.

Bourbon Rhode PRONAŠLI SAMO TROJICU Brod šibenskog kapetana potonuo u uraganu Lorenzo, za njim i članovima posade se traga

U izjavi novinarima ministar je rekao da u ovom trenutku nema nikakvih novih informacija u odnosu na subotu te je ponovio da su spašena tri od 14 članova posade, dok se za ostalima - među kojima je i kapetan Dino Miškić - i dalje traga.

Francuska kompanija čije je priopćenje u subotu prenio MVEP, uz informaciju da je kapetan broda hrvatski državljanin, objavila je da su mobilizirana sva raspoloživa sredstva u potrazi za posadom tegljača Bourbon Rhodea potonulog u teritorijalnim vodama Martiniquea.

"Kolege su s obitelji Dina Miškića u stalnom kontaktu, uključene su sve pomorske i zračne snage koje bi pratile spašavanje. Potraga i dalje traje i mi se nadamo doista pozitivnom ishodu", rekao je hrvatski šef diplomacije.

Grlić-Radman je naglasio da su hrvatski predstavnici u stalnoj izravnoj vezi s francuskom kompanijom i francuskim kriznim stožerom te da oni raspolažu informacijama i uključili su svoje pomorske i zračne snage.

Gordan Grlić Radman NEW YORK Grlić Radman sudjelovao na Kvadriterali i uspostavio diplomatske odnose s Maršalovim Otocima

Čim budemo nešto novo znali, javnost će biti obaviještena, dodao je ministar.

Francuska kompanija objavila je da je operacija potrage za tegljačem Bourbon Rhodea počela 26. rujna. 

Prema informacijama, kapetan broda je hrvatski državljanin, a među članovima posade nema drugih hrvatskih državljana.

Mobilizirane spasilačke ekipe pronašle su čamac za spašavanje s 3 člana posade, a uočio ga je zrakoplov Falcon 50  (francuske ratne mornarice) koji je posebno opremljen za takve zadaće, priopćila je kompanija.

"Cross AG (Operativno pokrajinsko središte za praćenje i spašavanje) i francuska ratna mornarica mobilizirali su sva raspoloživa sredstva", uključivo zrakoplove Falcon 50 koji nadlijeću područje potrage. Osnovan je Krizni stožer koji usko surađuje s Cross AG-om i s francuskom ratnom mornaricom, dodaje se u tekstu tvrtke koji je prenio MVEP i napominje da je kompanija u neprestanom kontaktu s obiteljima mornara i pruža im svu moguću pomoć.

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar opara1
  opara1:

  Usred Atlantika na valovima cirka dvadeset metarskim , ovakav brod je kutija šibica , tuga i jad .

 • Avatar opara1
  opara1:

  Usred Atlantika na valovima cirka dvadeset metarskim , ovakav brod je kutija šibica , tuga i jad .

 • CroZrakomlatNo1:

  Grlić-radman se i dalje nada pozitivnom..... Pa si dite ili sta?!!!! Jesi vjerna? Virujes u jednog jedinog Boga i njegov izbor hrvata za Bozji narod!?!? Bogubojazno moli i prosi Boga kako pristoji ministru Božjeg naroda!!! Nije slucajno Gospa naselila se ... prikaži još!e u medjugorju izmeju svojih Hrvata!!!!