Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK U BRUXELLESU
Povratak na članak

Grlić Radman: Države članice EU žele modernizaciju WTO-a

Ministar Grlić Radman sudjelovao je na sastanku Vijeća za vanjske poslove EU-a posvećenom trgovini, na kojem su ministri raspravljali o stanju pregovora o reformi WTO-a i pripremama za sljedeću ministarsku konferenciju WTO-a u lipnju sljedeće godine u Nur-Sultanu u Kazahstanu.

Komentari 3

I1
ing-12345
07:04 22.11.2019.

Mogu države Eu trražiti od WTO što god hoće no WTO se raspada jer SAD sinu imenovale suce arbitražnog suda WTO-a. To što EU nešto traži od WTO je jednkao ozbiljnosti zahtjeva kao da djeca u jaslicama nešto zahtjevaju

VL
ST
stomugromova
12:00 24.11.2019.

Zatvorit to smeće WTO

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:39 22.11.2019.

wto-m i mmf-om drmaju amerikanci, imaju pravo veta u svakoj od tih organizacija. i te organizacije imaju sjedište u americi i rade po američki zakonima, ne provode odluke svojih članova, ako su suprotne američkim interesima. i tu staje svaka priča o međunarodnim organizacijama kao što su ove dvije. ukinite pravo veta, težinu svakog pojedinačnog glasa odredite na temelju gospodarske snage, sirove, pojedinog člana. a un reformirati da svaka članica ima težinu glasa proporcionalnu broju stanovnika. jer je un u biti svjetski parlament, i mora, jedini on mora, odražavati zastupljenost zemlje prema broju stanovnika. nije jedan glas u un-u jedan glas, ne može argentina imati jednaku težinu kao mongoliju, a niti malta kao i indija! da wto ima neku težinu, ne bi bilo dozvoljeno slobodno trgovanje poljoprivrednim proizvodima iz zemalja u kojima su visoke subvencije (to su sve zapadne zemlje!, pa i mi!), jer cijena kukuruza iz francuske ne može biti niža od one iz južne amerike, u kojoj za razliku od francuske skoro da i nema subvencija države!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.