Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje fratru

Grkinić: Jasmina je kupila jahtu. Spojio nas je fra Šime

fra šime
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
06.10.2014.
u 12:44

Odvjetnik Jasmine Bilonić, Joško Čeh predočio je dvije kopije računa koje potvrđuju da je Grkinić jahtama u gotovini isplaćeno još 280.000 kuna te još 5.000 kuna

Na suđenju fra Šimi Nimcu i Jasmini Bilonić došlo je do novih okolnosti zbog čega u ponedjeljak fratar i njegova bankarica nisu započeli s iznošenjima obrane. Naime, Željko Ćapin, odvjetnik Župe Blažene Djevice Marije iz Baške Vode Sudu je dostavio podnesak da je Zemljišno-knjižni odjela Općinskog suda u Makarskoj odbio prijedlog za uknjižbu tvrtke Sunčani Bast nad zemljištem za koje je kupoprodajni ugovor potpisao fra Šime Nimac.

Nakon toga su sve strane prihvatile prijedlog Nele Pedišić, fra Šimine odvjetnice da se od makarskog suda traži spis te se ponovno utvrdi tko je oštećenik u postupku, s obzirom da je Župa i dalje uknjižena u vlasništvo. Naime, Sunčani Bast uplatio je 9,8 milijuna kuna, koje je fra Šime podigao s računa župe, a nije se uspio uknjižiti. Tako je Crkva i dalje vlasnik nekretnine, a fra Šime je u posjedu novca te je kupac ostao "kratkih rukava". Prije toga, svjedočio je Klaudije Grkinić od kojega je kupljena jahta Lucky me. Posvjedočio je kako je fra Šime posredovao nakon čega je Bilonić došla u tvrtku Grkinić jahte d.o.o. i kupila brod s motorom za 413.750 kuna koje je uplatila na račun.

Odvjetnik Jasmine Bilonić, Joško Čeh predočio je dvije kopije računa koje potvrđuju da je Grkinić jahtama u gotovini isplaćeno još 280.000 kuna te još 5.000 kuna, ali je Grkinić rekao da mu je sumnjiv potpis, a i pečat na tim potvrdama.

-Iskaz svjedoka suprotan je ispravama koje su mu predočene, a koje jasno pokazuju o plaćanju u gotovini. Na obje isprave su potpisi i pečat tvrtke pa je njegova izjava neprihvatljiva – imao je primjedbu odvjetnik Čeh zaključivši kako razumije čovjeka jer je riječ o kaznenoj radnji. Nela Pediši, fra Šimina odvjetnica, u zapisnik je izjavila da je riječ o kopijama koje bez originala sud ne smije uzeti u obzir.

>> Crkva tužbama traži i zemlju i novac koji je uzeo fra Šime

Komentara 6

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
13:21 06.10.2014.

teta je užasno zdrava :)

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
13:21 06.10.2014.

Očito je riječ o domoljubnim transakcijama među pravim hrvatima i treba njih pustiti na ostaju svoji na svome na svojoj jahti, imanju ili crkvenom svatovanju.

OB
ObrenM
15:18 06.10.2014.

Cudi me stav Crkve,da ne brise ono casno Fra lopovu i kurvaru Nimcu,nego mu daje i mozebitnu novu prigodu,da sablazni vjernike.Dali Otac Franjo zna za ovu blamazu?Uvjeren sam,da nezna-sto radi Kardinal Bozanic.Za manju stvar je Papa Franjo razrijesio slovenskog biskupa,tee naredio protjerivanje iz Slovenije.Aleluja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije