Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi napad

Grizli u Yellowstoneu ubio izletnika, čuvari postavljaju zamke

smeđi medvjed
30.08.2011.
u 09:32

Prošlog mjeseca medvjedica je, štiteći mladunčad, 25 godina nakon zadnjeg napada, nasrnula na izletnike i jednog od njih ubila

Čuvari američkog nacionalnog parka Yellowstone pokušavaju uhvatiti grizlija koji je ubio jednog izletnika u drugom fatalnom napadu ovog ljeta. Tijelo Johna Wallacea (59) pronađeno je u petak, javlja Guardian, u udaljenom dijelu parka poznatom po velikom broju medvjeda.

Obdukcija je pokazala da je izletnik umro od posljedica medvjeđeg napada. Prošlog mjeseca medvjedica je, štiteći mladunčad, 25 godina nakon zadnjeg napada, nasrnula na izletnike i jednog od njih ubila, ali je puštena upravo zbog mladunčadi.

Ovoga puta priča je malo drukčija. Čuvari su postavili zamke kojima žele uhvatiti i ubiti medvjeda koji je napao Wallacea, a koji od mnogobrojnih medvjeda je zaista ubojica, utvrdit će se DNA analizom.

Komentara 2

CO
covjek
09:59 30.08.2011.

Nisam neki militantni zagovornik prava životinja ali mi stvarno nije jasno zašto žele ubiti tog medvjeda? Pa on je divlja životinja koja u ljudima vidi ili opasnost ili hranu i ovaj slučaj nije ništa drugo. Slični tikvani bi trebali izvući pouku iz ovakvih epizoda te ako se osjećaju suicidalno neka kraj potraže na kraju užeta.

JA
JackRussell
11:31 30.08.2011.

a trebaš biti stvarno pametan i ići na izlet u medvjeđi brlog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije