Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan mjesta

Grižanci Svetog Martina slavili pet dana

Sveti Martin Grižane (1)
Foto: Pixsell /nph / Frisch
1/5
12.11.2012.
u 20:45

Čak pet dana slavili su ove godine stanovnici Grižana u zaleđu Crikvenice blagdan Svetog Martina, svojeg nebeskog zaštitnika, a ujedno i Dan mjesta.

Čak pet dana slavili su ove godine stanovnici Grižana u zaleđu Crikvenice blagdan Svetog Martina, svojeg nebeskog zaštitnika, a ujedno i Dan mjesta.

Sa slavljem su krenuli umirovljenici turnirom u pikadu, da bi se za veseli nastavak pobrinuli najmlađi, mališani iz dječjeg vrtića \"Cvrčak i mrav\" stari između pet i sedam godina i učenici OŠ Jurja Klovića pjesmom, igrokazom i recitacijom.

Uz sudjelovanje osam momčadi održan je i turnir u boćanju na kojemu su se domaćini pokazali najuspješnijim, ekipa Grižane 2 bila je prva, Grižane 1 druga i Donji Zagon treći.

Tradicionalno je održan i turnir u kartaškoj igri marijašu kojega je osvojio Dušan Ropac, drugi je bio Ivica Baretić Brko i treći Tomislav Baretić. Dakako, najveselije je bilo na krštenju i ocjenjivanju vina, a kako uz piće ide i iće, kuhao se i martinjski gulaš u kotliću.

Grižane i ostatak Vinodolske doline još je od vremena Rimljana vinogradarski kraj - Rimljani su bili ti koji su prvi zasadili vinovu lozu i cijelom kraju dali ime Vallis vineariae, odnosno Dolina vina.

Ranije gotovo da nije bilo kuće koja nije radila domaće vino od vlastita grožđa, najčešće žlahtine, a posljednjih 20-ak godina ponovo se \"razmahala\" proizvodnja vina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije