Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po novom zakonu
Povratak na članak

Kućanstvima će cijena plina biti zaštićena i iduće tri godine

Nakon isteka prijelaznog razdoblja, Hera će natječajem birati opskrbljivače kućanstava, a ključni kriterij bit će visina marže

Komentari 2

DU
Deleted user
22:30 24.01.2018.

Super vijest.. No ima jedan problem, kucanstva imaju mjerila plina koja mjere potrosnju u kubicnim metrima, a onda obracunavaju energetsku vrijednost plina u kw.. Tko garantira da je svaki kubni metar iste energetske jakosti , posebno ako znamo da recimo plinara istocne slavonije u toplijim mjesecima pusta plin iz lokalnih Djeletovackih busotina i na kojem nemozete skuhati kavu za pola sata a da nepricamo da plinski bojler radi cijeli dan da ugrije na 22, 23 kad je +10, 15 vani.. I onda kada se pojavi prvi minus svi regulatori protoka se smrznu zato sto su puni vode od tog prljavog plina... Jos jedan od razloga u nizu zasto sam otisao vani...

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:32 25.01.2018.

zaštitu treba maknuti, i ostaviti ljude da se snalaze sami, i da sa firmama sami zaključuju ugovore. meni je inače smiješna ta priča oko 'slabijeg' plina, zar netko misli da se u sustav samo tako može ubaciti zrak/voda/neki drugi plin, i tako smanjiti ogrjevna moć, tj. toplinska vrijednost plina?! ta firma koja bi to napravila ne bi preživjela više na tržištu, razapeli bi je. i da, potrošnju smanjite, obnovite stolariju, termofasade nabacite, i temperaturu u stanovima smanjite, jel vama normalno da kad je vani minus 5, vi u kratkoj majici po stanu letite, na plus 24?! baš me zanima, vi koji ste 'vani', na kolko se griju prostorije u kojima boravite.... eto, u ukrajini zbog općeg siromaštva je država propisala da je temperatura od 16 stupnjeva dovoljna za škole, bolnice.... može i tako, ne? kod nas u bolnicama jedva dišete, griju sigurno na 25.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.