Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Grgić blisko povezan s Gotovinom

hrv-grgic-txt.jpg
import
09.12.2005.
u 00:27

Večernjak ekskluzivno doznaje da je u srijedu, a i nekoliko dana ranije, s generalom Gotovinom na Tenerifima boravio i muškarac s dvojnim državljanstvom – hrvatskim i australskim. Riječ je o Jozi Grgiću, Hrvatu rođenom u Banjaluci, čiji su roditelji podrijetlom iz šibenskog zaleđa. Posrednu potvrdu te informacije dobili smo i u hotelu Bitacora, gdje je general uhićen.

Naime, osoblje je hotela Večernjakove novinare, čim su zatražili Jozu Grgića, uputilo na lokalnu policijsku postaju. Iako nam nisu željeli dati dodatne informacije, bilo je očito da su odmah prepoznali Grgićevo ime. Grgić je u kumskoj vezi s Gotovinom te su prijatelji iz najranije mladosti. Podsjetimo, Grgić je bio vrlo aktivan među Hrvatima u Australiji, te je čak bio predsjednik kluba Croatije iz Melbournea. Početkom 90-ih, nakon osamostaljenja, u Hrvatskoj je pokrenuo privatni biznis i sustav dojavljivanja preko “pagera”.

Nakon što je taj posao propao, Grgić se vratio u Autraliju, ali prijateljstvo s Gotovinom nikada nije jenjalo. Osim što su u kumskoj vezi, njih se dvojica iznimno slažu, a i generacijski su bliski.

Iz pouzdanih izvora doznajemo da je general Gotovina vrlo vjerojatno uhićen ciljano, te se najvjerojatnije “prepustio”. Tomu u prilog govori da se više dana kretao u vrlo posjećenom i napučenom ljetovalištu, koristio se putovnicom s imenom koje je objavljeno na Interpolovoj tjeralici, a što je najočitije, ničim nije pokušao prikriti ili zamaskirati svoj izgled, koji je gotovo identičan onome na slici s tjeralice.

Evidentno je da se Gotovina skrivao jer mu se na licu vidi višak kilograma, a ramena su mu nešto slabija, pa se isključuje mogućnost da se skrivao u nekom od kampova Legije stranaca.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije