Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLOKIRALA CESTU

Greta Thunberg mora platiti novčanu kaznu: Ignorirala policijske naredbe na prosvjedu u Malmou

Police remove Greta Thunberg as they move climate activists who are blocking the entrance to Oljehamnen in Malmo
Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS
1/5
24.07.2023.
u 15:16

Thunberg je priznala da je sudjelovala na prosvjedu i da se oglušila na zapovijed policije, ali se izjasnila da nije kriva jer je djelovala u nuždi

Švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg proglešena je krivom za ignoriranje policijske naredbe da napusti prosvjed u Malmou održan 19. lipnja i mora platiti novčanu kaznu, izvijestila je ponedjeljak novinska agencija TT. Thunberg je priznala da je sudjelovala na prosvjedu i da se oglušila na zapovijed policije, ali se izjasnila da nije kriva jer je djelovala u nuždi.

- Moje ponašanje je opravdano. Vjerujem da smo u izvanrednoj situacija koja prijeti životu, zdravlju i imovini. Bezbroj ljudi i zajednica je ugroženo, gledano kratkoročno i dugoročno - rekla je Thunberg na sudu. Visina kazne ovisit će o njeznim prijavljenim primanjima i zasad se ne zna koliko će morati platiti. Thunberg je bila dio skupine prosvjednika koja je blokirala cestu za naftne cisterne u luci u Malmou. Optužnica protiv nje je podignuta nakon što se oglušila na naredbu policije da napusti luku.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO 26 vatrogasaca iz JVP Zadar su u štrajku

Komentara 2

Avatar debeli1000
debeli1000
17:41 25.07.2023.

U prošlosti smo imali lov na vještice zbog zatucnosti i neznanja a danas lov na "vještice" zbog ignoriranja znanosti.

DU
Deleted user
16:16 24.07.2023.

Auto na baterije je super .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije